Валери Симеонов би шута на Петър Василев от НФСБ-Бобов дол и аверите му Стоян Терзийски и Георги Амбарков

 

5555555555-copy
Петър Василев, Георги Амбарков и Стоян Терзийски

Националният изпълнителен комитет на политическа партия Национален фронт за спасение на България прекрати членството на лидера на партията в Бобов дол Петър Василев. Решението за това е било взето в присъствието на председателя Валери Симеонов, зам.-председателите Данчо Хаджиев и Валентин Касабов, секретаря на НФСБ Мария Петрова, а също и председателя на НКК Християн Митев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Николай Чачев

Заедно с Петър Василев са изключени и Стоян Терзийски и Георги Амбарков от село Бистрица. Тримата са били кандидати за кметове от НФСБ, но почти никой не е гласувал за тях освен те самите им роднини.

17-01-660_90ef6935a58dee289a2e17490f643b85
Валери Симеонов

Василев, Терзийски и Амбарков са нарушили устава на партията, етичните норми за колегиално и толерантно поведение, уронили са доброто има и достойнството на член на партията и партийната организация, пише в препис-извлечение от протокола на заседанието. Петър Василев оплю лидера на НФСБ в Дупница Николай Чачов, като заяви, че е протеже на ДПС.

С писмо триото настояваше пред Симеонов веднага да освободи Николай Чачов, защото той не е изплатил обещаните пари на застъпниците. По 50 лв. е бил ангажиментът на Николай Чачов, но почти нито един застъпник не е взел и стотинка от обещаното.

„Ние смятаме, че местното ръководство в Дупница задържа средства. Николай Чачов се оказа голямо разочарование за цялата партия. Аз платих от джоба си за моите застъпници”, каза Георги Амбарков, който беше кандидат за кмет в село Бистрица.

„Не съм получил нито една стотинка за предизборната си кампания. Сам си отпечатах плакати и обяви”, добави Амбарков.

Петър Василев от Бобов дол добави: „Членската маса настоява Чачов да бъде заменен с по-млад, способен и отдаден на каузата човек. Освен всичко разбрахме, че той е преминал през всички партии, и то с големи амбиции да стане кмет. Първо е бил в СДС, после в ДПС, а сега в НФСБ, при това като кандидат-кмет в отминалите избори, в които партията тотално катастрофира в Дупница.”