“Валяците” от Перник спечелиха шампионската купа по ръгби 7 след огромен скандал на финала

Антонио Иванов получава от Георги Маринкин купата за "Валяците"

Със скандал завърши Републиканското първенство по ръгби 7.
Още в началото на финалната среща при мъжете на стадиона в столичния квартал “Требич”, играещият треньор на “Валяците” (Перник) Антонио Иванов алармира, че състезател на другия отбор – “Балкански котки” (Берковица) е на терена, след като е получил червен картон в предишния мач.

В същото време, перничани продължиха двубоя, но след като той завърши с убедителна победа на “Котките”, започнаха да атакуват с въпроси официалните лица от Българската федерация по ръгби, под чиято шапка се провежда турнирът.
Първоначалното решение на БФР, че “Балкански котки” ще бъдат обявени за шампиони, а “Валяците” ще могат да подадат официална писмена контестация, беше шумно оспорвано от представители на загубилите мача.

Няколко минути по-късно, при връчването на купите и медалите, Георги Маринкин от БФР изненадващо съобщи, че “Балкански котки” остават втори заради присъдена служебна загуба във финала. Не стана ясно дали решението му е било взето еднолично или заедно с другите официални представители на БФР край терена.

Капитанът на “Балкански котки” Петър Николов поиска обяснение от представителите на БФР

Петър Николов – капитанът на “Балкански котки”, който се опита да получи обяснение веднага след церемонията, обяви във Facebook, че отборът му ще спре участието си в състезанията, организирани от Федерацията, включително и в първенството в класическата версия на спорта – Ръгби 15, в което “Котките” станаха безапелационни шампиони тази година. Николов призова за промени в БФР.

Източник: Bulgarian Rugby Fans