Вандали поломиха селфи рамката на връх Конгур

Доброволците от „Млад планинар“ обединиха сили, за да поправят щетите

Вандали посегнаха на фоторамката на връх Конгур в планината Беласица. Съоръжението беше монтирано на 23 август по проект на „Млад планинар“, Capture Studio и хижа „Беласица“. Върху него бе отбелязана надморската височина – 1951 метра.

Само след един месец обаче атрактивната рамка за селфита, поставена сред зашеметяващия планински пейзаж, бе повалена на земята в опит да се унищожи.

“Има си хора за всичко…” чували сме го и ще го чуваме. До нас достигна информация, че някой харесал рамката и решил да я премести. Уви, явно времето или усилията не са му били достатъчни. Но за нас няма невъзможни неща. Имаме и време, и сили, когато каузата си заслужава“, разказаха от сдружението „Млад планинар“. Доброволците запретнаха ръкави и поправиха щетите, доказвайки, че „сговорна дружина рамка повдига“.

Нещо повече – младите планинари вече работят върху следващия си проект. „Отново обединихме усилията си с Capture Studio и хижа „Конгур” за развитието и популяризирането на пешеходния туризъм. Смело можем да кажем, че най-високият връх Радомир може да бъде начало, край или междинна точка на едни дълги международни пътешествия.

Въпрос на дни е при добра прогноза на времето да поставим метален стълб с туристически, насочващи табели на най-високата точка в планина Беласица (2029 м) към някои от по-известните туристически дестинации. Зад идеята ни отново застана и Природен парк „Беласица“, заявиха от сдружението.

 

Снимки: „Млад планинар” – Петрич