Вандали съсипват детска площадка в Горна махала в Дупница

Гледката е потресаваща.

Вандали нонстоп съсипват детска площадка в Дупница. Посегателствата започнаха буквално един-два дни след монтирането на беседката, фитнес уредите, пейките и кошчетата за отпадъци, които бяха поставени в края на м. юли в свободно общинско място до река Отовица.

Беседките, уредите, пейките и кошчетата бяха поставени преди по-малко от два месеца.

Уредите и пейките неколкократно бяха изскубвани заедно с бетоновите фундаменти. Стойките на кошчетата за боклук също, като самите кошчета бяха смачкани. От фирмата, която монтира съоръженията, още в самото начало идваха втори път, за да поправят нанесените щети. След ново посегателство ремонт правиха и работници, изпратени от общината. Вандалщините обаче не спират. От 10-ина дни лостът е неизползваем – изскубан и захвърлен на земята. За по-малко от два месеца мястото е превърнато в символ на разруха.

В понеделник за пореден път площадката осъмна зарината от боклуци – цигарени кутии, чашки от кафе, пластмасови бутилки, найлонови торбички, кенчета от напитки…  Сред „находките” е счупено стъклено шише. Реална е опасността някое дете да стъпи върху стъклото и да се нарани. Гледката е потресаваща.

В квартала са възмутени от безчинствата. „Няма ли полиция, която да намери и да спре вандалите?!”, „Докога рушителите, позволяващи си да съсипват на това място, ще продължават?!”, „Трябва ли да възникне инцидент – някое дете да падне от новоповреден уред, да се удари в бетонов фундамент или… Въобще какво трябва да се случи, за да се стопират безчинствата”, питат живеещи в квартала.

Юлияна КОЛЧАКОВА