Вандалщина! Потрошиха чешмата на Димитър Господинов в центъра на петричкото село Рупите, лидерът на БЗНС в Благоевградско Венцислав Кавазов: Вдигаме я наново

 

13-02-01-00

Гамени сринаха до основи чешма с четири корита, изградена в центъра на петричкото село Рупите от кандидата за кмет на БЗНС на отминалите вече избори Димитър Господинов. Чешмата е изградена преди повече от половин година с лични средства от Господинов и помощ на хората от селото. Димитър Господинов коментира, че който и да е направил белята, не му прави чест: „Не знам кой е извършител на това деяние. Имам подозрения, но не съм сигурен.

13-02-01-01
Гамени сринаха до основи чешма с четири корита, изградена в центъра на петричкото село Рупите от кандидата за кмет Д. Господинов.

Направих тази чешма миналата година, защото смятам, че село Рупите трябва да има чешма, която да се ползва от всички жители. Опитах се да направя нещо хубаво за хората от селото, но явно не го оценяват” – заяви Димитър Господинов. Димитър Господинов бе категоричен, че ще ремонтира чешмата и тя отново ще се ползва по предназначение. В същото са категорични и от ръководството на БЗНС в Благоевград, откъдето казаха, че от партията ще направят бригада и ще я възстановят веднага щом се затопли времето.

135-07-03-venci kavazov2
Венцислав Кавазов

Лидерът на БЗНС в Благоевград Венцислав Кавазов коментира пред „Вяра”: „БЗНС ще покаже за пореден път, че е единен и с бригада от по няколко човека от няколко общини ще възстановят чешмата във време, подходящо за тези дейности. С това си действие ще покажем, че за БЗНС е важен всеки един човек и никой няма да бъде оставен в проблемите си”, заключи Венцислав Кавазов. По повод случилото се потърсихме за коментар и кмета Рупите Георги Атанасов, който заяви, че не може да коментира нещо, за което не е информиран.