Ваня и Иван Паризови кръстиха първородния си син Борис в 155-годишния храм в Сапарево

Ваня и Иван Паризови кръстиха първородния си син Борис в храма “Успение Богородично” в сапаревобанското село Сапарево. Наскоро в селото отбелязаха с богата фолклорна програма 155 години от построяването на черквата.

Дядото Борис Паризов направи дарение на храма – купел, и малкият Борис беше първият, кръстен в него. Майката на Ваня – читалищният секретар в Сапарево Спаска Кудева, също допринесе много за подготовката на събитието. Детска фолклорна група към читалище „Народни будители” в село Сапарево с ръководител Георги Асенов и Спаска Кудева пристигнаха в храма, облечени в носии, и поздравиха гостите с две песни. Семейство Никлини пък подариха на Борис пиринска носия за кръщенето.

Кръсти го метрополит Антоний, който долетя специално от Берлин, в съслужение с местния свещеник Димитър. Кръстници са кумовете от сватбата на Ваня и Иван – семейство Караджови. Кръщенето уважиха дупнишкият депутат Иван Ибришимов, генералният консул в Милано Росен Руфев, бизнесменът Вергил Кацов.

За гостите на празненството свои изпълнения изнесоха „Роял бенд” от Благоевград и Духов оркестър-Сандански. Ваня, която е певица, и чичо й Валери Симеонов поздравиха гостите с няколко родопски изпълнения на гайда. Семейство Паризови,  Георги Асенов, Чавдар Андреев също поздравиха гостите с няколко песни.