Васил Капланов остава в ареста за закана за убийство

Дупнишкият съд не уважи молбата му да бъде пуснат с подписка

Васил Капланов-Каплата остава зад решетките. Решението взе Районен съд-Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева. Тя остави без уважение молбата на Капланов чрез неговия адвокат Ивайло Алексиев за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека – “подписка“.

Мотивите на съда са, че не са представени доказателства, че са налице нови обстоятелства за изменение на мярката за неотклонение. Капланов е привлечен като обвиняем за закана за убийство, което е престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК. Припомняме, Капланов отправил заплаха към cъгрaждaнинa cи Димитър Нeдeв. Причинa били публикaции нa Нeдeв в coциaлнaтa мрeжa, кoитo oбвързвaли Кaплaнoв c изчeзвaнeтo нa Янeк Милaнoв. Прeд рaзcлeдвaщитe Кaплaнoв e признaл, чe e рaзгoвaрял c Недев, нo e oтрeкъл дa e oтпрaвял зaплaхи. Зaщитaтa му твърди, чe e oкaзaл пълнo cъдeйcтвиe нa пoлициятa.

Определението на РС-Дупница подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кюстендил в 3-дневен срок.

Синът на Васил Капланов пък също бе задържан като заподозрян за увреждане на личния автомобил на Янек Миланов, но по-късно освободен с подписка от дупнишкия съд, който не уважи две искания на прокуратурата за постоянен арест.

Името на Капланов е коментирано в Дупница във връзка с изчезването на 43-годишния Янек Миланов, видян за последно вечерта на 31 юли. Проведените многобройни акции по издирването на Миланов не дадоха резултат.