Васил Митов взе специална награда за най-добра керацуда в Кресна, 65-годишният Стоил Ников от петричкото село Беласица стана цар на виното

 

 

23-07-02-45 23-07-02-46 23-07-02-47Васил Митов от Кресна грабна специалната награда за най-добра керацуда на Трифон Зарезан в Кресна. Той бе удостоен с плакет и грамота лично от кмета Николай Геориев, който малко преди церемонията даде пример на съгражданите си, зарязвайки собственоръчно лозови месиви. Освен Васил Митов градоначалникът Николай Георгиев удостои с грамоти и десетки други производителина на бели и червени домашни вина. Първото място в категорията за най-добро домашно бяло вино бе спечелено от Йордан Симов от Кресна, на второ място се класира Илия Стоянов, а на трето остана Благой Стоименов. В категорията за най-пивко червено вино първото място зае Димитър Василев от училище за природата в с. Влахи, на второ място се нареди Марио Миразчийски от Кресна, а на трето бе класиран Иван Тодоров. Общинската администрация пък се бе подготвила и с музикална програма, която весели местните до късните вечерни часове на празничния Трифон Зарезан.

65-годишният Стоил Ников от петричкото село Беласица също бе коронован с титлата “цар на виното” по време на ежегодния конкурс за най-добро вино в селото. Ворото място остана за Стоян Илков, а третото място в надпреварата най-добър майстор на божествената напитка бе за Никола Тилев. Традиционно и тази година кметство в село Беласица не пренебрегна и производителите на ракия и да даде награда за най-добра ракия. Титлата бе спечелена от Александър Иванов, дългогодишен производител и любител на домашната ракия. На второ място бе определен Александър Сельов, а на трето – Николай Тилев. Всички наградени получиха грамоти, както и лозарски принадлежности. Гости на празника в село Беласица бяха представители на общинската администрация, общински съветници, кметове на населени места, бивши народни представители и дарители, спомогнали за осъществяването му.

Снимките:

 

1  Васил Митов взе специална награда за най-добра керацуда на Трифон Зарезан в Кресна

2  В Кресна празнуваха Трифон Зарезан до късните вечерни часове

3  Кметът Николай Геориев даде пример на съгражданите си, зарязвайки собственоръчно лозови масиви