Везенков е в Топ 20 на българските знаменитости на Форбс

Александър Везенков намери място в една по-различна класация тази година. Спортист Номер 1 на България за 2022 г. беше включен в престижното подреждане „Топ 70 на българските знаменитости“ на Форбс България.
Баскетболистът  с корени от Бобошево е един от топ-спортистите в челото на подреждането, в което втори е тенисистът Григор Димитров, а трети – футболната легенда Христо Стоичков. Осми са момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика.
„Какво не е тази класация? Не е класация кой ни харесва, нито подредба как трябва да изглежда българският шоубизнес, не е оценка за качество, нито признание за цялостно творчество или принос. Не обхваща всички известни хора в съответните сектори, а следва конкретна методология, с която американското издание на Forbes вече 20 години формира еквивалентна класация.
Пъстра палитра от нови звезди, провокативни артисти и дългогодишни любимци на публиката влизат в деветата годишна класация на Forbes България“, обясняват критериите за избора си редакторите на престижното издание.
Лидер в класацията е актрисата Мария Бакалова, която има номинация за „Оскар“. След българина са боксьорът Кубрат Пулев, скиорът Алберт Попов, бившият футболен национал Димитър Бербатов, лекоатлетката Ивет Лалова и др.