“Велбъжд” играе две контроли тази седмица в Сандански, Кисьов и Янков напуснаха отбора

 

“Вихрен” и “Банско” са следващите съперници на кюстендилци, три са новите имена, Момо си търси по-голям тим

26-15-03-1_uli-krastev

Тимът на “Велбъжд” ще изиграе две контролни в следващите четири дни. Те ще бъдат срещу “Вихрен” и втородивизионния “Банско” в Сандански, съответно днес (8 февруари) и на 11 февруари (събота).

Я края на миналата седмица поради липса на спаринг партньор играчите на Юлиян Кръстев проведоха двустранна игра на стадиона в село Копиловци. “Велбъжд” има изиграни три контроли до момента, като и в трите инкасира поражение. От “Марек” и “Германея” с по 1:3 и от “Чепинец” (Велинград) с 1:4.

Кюстендилският наставник има да решава не малко проблеми около състава за пролетния полусезон, като най-основният е свързан с напускането на използваните като вътрешни халфове – Михаел Кисьов и Захари Янков. Първият избра “Левски” (Карлово), а вторият – “Спартак” (Плевен).

„Селекцията при нас остава отворена. Правим опити да привлечем поне двама качествени халфове, както и един нападател. Ако съумеем да осъществим това, съм сигурен, че ще имаме много добър отбор за началото на първенството“, каза Юлиян Кръстев.

Част от новите имена в кюстендилския отбор са вратарят Христо Павлов и халфът Иван Мартинов от БМ спорт, нападателят Николай Стоянов от „Ботев” (Ихтиман), юноша на “Левски”. Желаният от щаба на кюстендилци алжирец Момо е изявил желание да играе за отбор от професионалния футбол и засега не е част от селекцията на кюстендилския тим. Остава обаче вариантът, при който, ако полузащитникът с френски паспорт не си намери отбор, да се присъедини към състава на кюстендилци.

Първият официален двубой за “Велбъжд” се очаква да бъде на 22 февруари срещу “Беласица” за Купата на АФЛ.

 

текст под снимка

 

1 – Юлиян Кръстев е притеснен от липсата на добри полузащитници в средата на терена