(ВИДЕО) Венко Попов остава начело на футболистите в Благоевград още 3 г., призна: Общинските 200 000 лв. не са изчезнали, покрихме нужди на клуба

Договорът на д-р Георгиев като управител на онкоболницата не бе подновен с решение на ОбС.
  • Попов подкрепи идеята на Владимир Елезов за организирането на широк обществен дебат за бъдещето на общинския футболен клуб

  • Съветниците не подновиха договора за управление на д-р Георгиев, насрочват конкурс за нов управител на онкоболницата

 

Съветниците казаха „да” на нов тригодишен договор за д-р Даскалов и за д-р Николай Янакиев.

Още 3 години остава начело на ОФК „Пирин” Венко Попов. Това решиха общинските съветници в Благоевград.
„Гарантирам, че дружеството се управлява прозрачно, давам отчет в общината на всеки три месеца. Говори се от някои с недомлъвки, че последните 200 000 лева, които общината ни отпусна с решение на ОбС, едва ли не са изчезнали някъде. С част от тези пари бяха покрити някои от задълженията на клуба, както и текущи нужди. Остана и сума, за да изкараме до края на годината”, заяви изпълнителният директор на ОФК „Пирин” Венко Попов.

Публикувахте от Atanas Kambitov в Четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Той адмирира инициативата на общинския съветник Владимир Елезов за организирането на широк обществен дебат за бъдещето и развитието на общинския футболен клуб.
„Силно се надявам, че тази среща ще се осъществи, за да бъде по-лесно на всички и за да няма въпроси, зададени през медиите. Футболът е спорт, който има нужда от много пари. Ние се съобрязяваме с финансовите средства, с които разполагаме, колкото и да са ограничени. Имаше упрак, че нямаме визия за бъдещето на клуба и никакви трансферна политика.
Това може да ми го каже човек, който разбира от футбол, но не и човек, който е встрани от тази игра. Заявявам отговорно, че „Пирин” върви напред и нагоре, откакто е създаден като общинско дружество”, каза още Венко Попов.

Злата Ризова упрекна Попов, че липсва ясна стратегия за развитието на клуба. Той отвърна, че стратегията е налице и тя се намира в общината, където се представя всяка година и финансовият отчет.

С нов тригодишен договор се сдобиха още д-р Даскалов, шеф на „Медицински център”, и д-р Николай Янакиев, управител на „Център за психично здраве”. Договорът на д-р Георгиев като управител на онкоболницата обаче не бе подновен. Местният парламент взе решение до 6 месеца да организира конкурс за нов договор, а самият Георгиев ще изпълнява поверената му функция дотогава.