Венцислав Вергилов от Джерман: Две дупки от ВиК аварии с огромни размери съсипаха колите на 10 души

 

Управителят на ВиК Илия Илиев: При минус 15 работихме по аварии, в тези условия не може да се асфалтира, ще обезопасим дупките, хвърлихме 23 000 лв. за ремонти на улиците в Дупница

16-02-01-296_n
Венцислав Вергилов

Огромна дупка в асфалта на ул. „Коста Петров” 66 потроши колите на 10 души в дупнишкото село Джерман. По чудо не е станало ПТП, тъй като, за да се заобиколи, шофьорите навлизат в насрещното движение. Сред пострадалите е Венцислав Вергилов, чиято броня на колата останала в дупката.

16-02-01-946_n 16-02-01-365_n

„Специалисти от ВиК дойдоха, откриха авария, но оставиха дупката. Освен нея има още една по-стара. Разбирам, че е студено и замръзнало, но защо не са заравнени тези дупки. Това е задължение на ВиК, аз не мога да изкарам колата си. Днес ми падна бронята. Мога да си отремонтирам колата, но не мога да оправя дупката. Служителите на ВиК са длъжни да оставят улиците след авария в изрядно състояние. Те обаче копаят и оставят улиците в безобразно състояние. Ние плащаме такса „вода”, плащаме по 100 лв. за винетка и не бих желал да се разправям за щетите по бронята, просто искам от ВиК да възстановят улицата. Аварията беше открита преди време. Завчера се прибрах от Италия, където работя, и видях, че положението е трагично. Дупките са на самия площад, където се обръщат колите в Джерман.16-02-01-290_n 16-02-01-205_n

В сравнение с Италия тук е като държава не от третия, а от четвъртия свят. Дупката е обезопасена с две дървени колчета и със скъсана лента. Дупката е дълга над 2 м и за да изляза от къщата си при тези непочистени пътища, трябва да направя 10 маневри. Кратерът се намира на 2 м от входната ми врата. Жена ми преди 10 дни е хлътнала с колата в дупката. Неин братовчед я изтеглил с джип. Пръстта си стои до дупката, тя не е върната. Искам решение на проблема. Искам държавата ни да бъде нормална за живеене.

12-01-06-iliq-iliev3
Илия Илиев

Тук са обикаляли от ВиК с една джаджа, за да търсят скрити аварии, но съседите са видели, че служителите на дружеството не са знаели как да я използват. А аварията на нашата къща е от Петковден и изведнъж водата сама изчезна. Явно водата си е намерила път, а служителите 10 пъти идваха, слагаха уреда със слушалките и казаха „тук е чисто, няма проблем”. Всички от махалата сме сигурни, че работниците нямаха представа как работи този уред и какви сигнали предава. Сега на тази дупка има едно колче, другото е паднало, а обезопасителната лента някой я е скъсал. Ако тук дойде човек, който не знае за въпросната дупка, която в момента заедно с целия път е заледена и не се вижда, не искам да мисля какво може да се случи. Дупката е на средата на пътното платно. Премерих я, тя е точно 11 крачки дълга, значи е дълга 10 м и 3 м широка. Едното платно е затворено. Изпращам ви и снимки. Сега на снимките за жалост не се вижда много добре проблемът, защото и двете дупки са пълни с лед, но се вижда, че дясното платно, в което не се кара, е заледено, за разлика от лявото, каза Венцислав Вергилов.

Веднага се свързахме с директора на ВиК-Дупница Илия Илиев. Той заяви, че служителите на ВиК не са спрели да работят за село Джерман, което до скоро беше даже на воден режим.

„При минус 15 градуса отстранихме серия аварии. Който казва, че при минус 15 градуса може да се асфалтира, значи лъже. При тези условия асфалтът отива на вятъра. Призовавам хората да вземат необходимите мерки, да внимават, да пазят колчетата и да следят за нарушители, защото при тези условия е невъзможно дупките да се ремонтират.

Само за 2 месеца успяхме да асфалтираме 800 кв. м дупки из уличната мрежа на Дупница и продължаваме със същото темпо. В запълването на тези дупки сме инвестирали 23 000 лв. Разбира се, че ще запълним и тези две дупки. Още днес ще изпратя екипи, за да обезопасят зоната около тях.”