Весела Търновска от Ски клуб „Марек” спечели сребро, а Снежана Огнянова – бронз от състезание за ветерани в Чепеларе

Дамите от Ски клуб „Марек” към Сдружение „Ветерани спортисти „Марек”-Дупница се класираха на челни места на състезание в Чепеларе. На 41-вото Държавно първенство по ски за ветерани Весела Търновска се класира на второ място и спечели сребърен медал, а Снежана Огнянова се окичи с бронз за трето място. „Състезанието беше много тежко.

Снежана Огнянова

Пистата беше разорана, покрита с много твърд сняг и лед. През цялото време се опасявах, че няма да успея да финиширам. Времето също беше много лошо – студено, духаше вятър, премръзнахме. За съжаление и организацията не беше на ниво, меко казано”, сподели Снежана Огнянова.

Дупнишкият отбор участва с 13 състезатели. „Искам да подчертая, че Димитър Томанов, който е дългогодишен инструктор по ски, дългогодишен спасител и един от основателите на Планинската спасителна служба в Дупница, е участвал във всичките 41 състезания на това първенство. Весела Търновска е от София, но вече за 10-а година се състезава от името на Ски клуб „Марек”. Искам също да благодаря за помощта, която ни оказа кметът Методи Чимев, за да можем да участваме”, каза шефът на клуба Явор Тодоров.

Надпреварите са били на пистите на „Мечи чал“ през уикенда. Първенството е организирано от Българската мастърс федерация, със съдействието на „Пампорово Мечи чал“ АД и община Чепеларе. В състезанието са участвали над 400 скиори.