Веселин Камбуров спечели ловен „Оскар” на купон с 1000 авджии в Гоце Делчев, Стойчо Кирев и Юсуф Чобанов гърмят с чисто нови пушки от томболата

 

23-24-02-72_o 23-24-02-1815 23-24-02-1849

Най-добрият игрохорец Стойчо Кирев и председателят на ловната група във Вълкосел Юсуф Чобанов спечелиха двете ловни пушки от томболата на бурен купон с 1000 ловци и риболовци от Гоцеделчевско, които закриха ловния сезон. На традиционната ловна вечеринка на ЛРС „Сокол” се събраха авджии от Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. Внушителна група бях и гръците от ловното дружество „Артемис” в Драма.

23-24-02-02017_o 23-24-02-_1857 23-24-02_1835 С ловците се веселиха Борислав Бачев и Рали Радев, управител и гл. експерт на Националното ловно рибарско сдружение „Сокол“ БЛРС, директорът на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов, кметовете на Гоце Делчев и Гърмен Владимир Москов и Минка Капитанова, началниците на ГПУ, РСПАБ и РУ – Гоце Делчев – Илия Сораджиев, Росен Сердарев и Ангел Зайков и др. Председателят на ЛРС “Сокол” Валери Сарандев поздрави гости, ловци, риболовци и техните семейства. След химна на ЛРС “Сокол“ и разветите многобройни знамена събитието започна с връчването на медал на неврокопчанина Атанас Узунов от проведено в Гърция ловно състезание и отстрелян от него глиган с много добри показатели. Атрактивната водеща адвокат Лилия Герова и тази година бе подготвила невероятни забавления. Най-много овации обра връчването на оскарите на Неврокопската ловна академия „Холи Гоце Делчевууд”. Първият „Оскар” за филма „Храбрият ловец“ отиде при известния ловец Веселин Камбуров. Наградата за филма „Кривият мерник“ бе връчена на Стоян Щерев, който получи пожелания да не забравя никога повече пушката си, когато тръгва на лов.

Световното дружество за защита на животните връчи награда на ловна група с ръководител д-р Геров, която през сезона е хвърлила труд само в захранването на птиците и дивеча, без да ги отстрелва. Наградата са 250 яребици, които да бъдат хранени и обгрижвани от същата ловна група.

Книгата „Ловът в България“, излязла от печат само в 120 екземпляра, спечели в томболата операторът на местната телевизия Николай Серкеджиев. Наградата му бе връчена лично и с мъжка целувка от управителя на БЛРС „Сокол“ Борислав Бачев.

Дамите – гостенки от женски ловен клуб „Бендида“ си тръгнаха с бутилки маркова ракия и вино и със салам за мезе след емоционално състезание. За водещата Лилия Герова, която не можа да вкара салама в коша, остана утешителната награда – бутилка лимонада, която тя подари на съпруга си – да си разрежда виното.

Оркестър „Щуро маке“ с изпълнителите Ирина Паскалева, Георги  Жбантов, Боби Шапков и Димитър Куршумов забавляваха над 5 часа ловците.