Веселка Ракитина и Асен Елмазов спечелиха конкурса за най-добре танцуваща двойка на ромски празник в Крупник

  • Оркестър „Сали бенд“ беше гост на вечерта и вдигна всички роми на дълги хора и кючеци

 

Крупнишки роми се събраха в местен ресторант, за да отпразнуват ромската Нова година, макар и с малко закъснение. По традиция те празнуват Банго Васил в почивните дни веднага след 14 януари, когато е Нова година по стар стил, тачена от ромите като Василица.

С „Ромска вечер“ за младите празнуват от няколко години в Крупник. Стотина празнуваха в ритъма на музиката и си пожелаха успешна година. Много харесваният ромски оркестър „Сали бенд“ беше гост на вечерта и вдигна всички роми на дълги хора и кючеци. Вечерта не премина и без конкурси – „Мис и Мистър Чае шукарие“ и „Най-красива прическа“. След дълго надиграване за най-добре танцуваща двойка бяха отличени Веселка Ракитина и Асен Елмазов.

Втори в конкурса бяха Ивана Ракитина и Румен Михайлов, а най- малките участници в конкурса Румен и Теменужка Шейнови грабнаха третата награда. Най-красивите прически бяха отличени с първо, второ и трето място. Букли и засукани кокове бяха едни от най-шикозните коафьорски решения. Грамоти имаше за първите три, а победителката грабна и короната на вечерта. Томбола с много награди съпътстваше веселбата.

Празника на ромите в Крупник споделиха и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на село Крупник Иванка Чакалска, народният представител Стефан Апостолов, общинският съветник Владимир Благоев, ромският лидер в Крупник Емил Методиев.

С пожелания за много здраве, късмет и да запазят веселия си дух те поздравиха празнуващите. „Нека сме винаги сплотени и в делниците, и в празниците, нека си помагаме винаги, както вече 15 години го правим, и никога да не предаваме един друг. Нека винаги работим заедно и се веселим заедно. Нека никога няма разделение помежду ви, както досега. Живи и здрави бъдете“, казаха в обръщенията си кметът Апостолов, Иванка Чакалска и Емил Методиев.