Ветераните от „Мастерс” (Сапарева баня) отбелязаха една година от основаването на клуба

Клуб „Мастерс” развива своята дейност реално от 2003 г. насам.

Даниела Ковачка: Надяваме се тази година да насрочат дата за държавно първенство и да вземем участие

Ветераните от „Мастерс” (Сапарева баня) отбелязаха една година от основаването на клуба. Местният ски клуб развива дейност, в която участват ветерани над 30-годишна възраст, ски деятели и съмишленици. Всички те, обединени от любовта си към зимните спортове. В годините назад част от членуващите са били дългогодишни състезатели по ски в местния отбор „Паничище”, разказа Даниела Ковачка.

Тя е един от основателите и двигателите на дейността в „Мастерс”. Към днешна дата в клуба членуват около 40 души. „За съжаление миналата година държавното първенство в Осогово съвпадна с карантината и първото затваряне на държавата заради пандемията от Ковид-19. Така нашият клуб на ветераните остана без възможността за изява в състезание от подобен ранг. Шансовете ни за победи бяха големи, защото само седмица преди това завоювахме десетки медали в Осогово”, разказа Даниела Ковачка. Сред донесените в града отличия от ветераните са златни, сребърни и бронзови медали, завоювани от Таньо Кюркчийски, Илия Кюркчийски, Лазар Маргин, Валентин Мандев, Даниела Митина и Даниела Ковачка. Медалите са от всички възрастови групи.

„С началото на тази година все още не е ясно дали и кога ще се проведе държавно първенство за ветерани. Всички сме в очакване и надежда за насрочване на дата и да вземем участие”, съобщи Д. Ковачка. Дотогава клубът усилено се подготвя за провеждането му, ползвайки условията и ски пистите на Боровец. С падането на снега на Седемте рилски езера още  тази събота се появиха и първите фотоси от спусканията там. На всички спортисти „Рила спорт” осигурява безплатни карти и трасета за състезателите от „Мастерс”. Община Сапарева баня и местни спонсори в лицето на „Рила спорт” и комплекс „Котвата” са осигурили средства за качествена екипировка на ветераните.

Ветераните от „Мастерс” (Сапарева баня) отбелязаха една година от създаването на клуба.

Клуб „Мастерс” развива своята дейност реално от 2003 г. насам. Преди една година обаче той се регистрира в ски федерацията като клуб на ветерани и се явява индивидуално в състезания. Във времето назад към него е била включена и подготовката на деца, юноши и млади скиори. Два пъти курортният град Сапарева баня е бил домакин на държавното първенство за ветерани, в което са участвали над 600 активни и бивши състезатели. Сред най-видните имена при мъжете ветерани са: Кирил Начов, Александър Ранов, Валентин Митрин, Димитър Димитров-Гейзера и др. Сред жените с отличия при ветераните са: Даниела Ковачка, Даниела Митина, Христина Джоргова, Калинка Милушова и др. Курортният град се гордее и с името на Радка Попова, която е бивша европейска шампионка по биатлон и все още активно свързана с белите спортове.

Към настоящия момент в Сапарева баня има и подрастваща група скиори, които се подготвят за участие по професионалните писти. Всички те се надяват на добри условия за ски и възможност за участия в състезания през новата година.