(видео) Колекция от над 230 класически коли, бе намерена в плевня и църква

Колекция от над 230 класически автомобили бе открита от Gallery Aaledering наскоро в Нидерландия. Находка носи името “Palmen Barnfind Collection” и включва изключително много класически автомобили събирани през последните 40 години от господин Палмен. Поради големината на колекцията, мъжът е бил принуден да съхранява колекцията си в три сгради – две плевни и една църква.

Най-интересното е, че господин Палмен не обичал показността и дори съседите му не знаели какво се съхранява в плевните, които той притежавал. Част от тях неколкократно се опитвали да разберат какво се крие там и някои дори са успели. През годините Палмен рядко е продавал автомобили, но пък за сметка на това много често е купувал такива.

В колекцията могат да бъдат намерени няколко Ferrari-та, различни модели Lancia, Facel Vegas, Alpine, Ford, Tatra, BMW, Mercedes, Lincoln и други. Колите са в добро състояние, но имат нужда от почистване и минимално възстановяване. Откривателите казват, че колите често са припалвани често, за да се поддържат двигателите, но все пак мъжът се е грижил сам за тях. Аукционът за класиките ще започне на 19 май и ще затвори на 5, 6 и 7 юни./fakti.bg