(видео) Рали пилотът Димитър Илиев: Знакът, предупреждаващ, че следва отбивка за зона за почивка, е съборен и лежи край пътя

Шофьорът на автобуса ковчег, в който намериха смъртта си 45 души, от тях 12 деца, почти е нямал шанс да не се заблуди в района на катастрофата. Това става ясно от видеоанализа на автомобилния състезател Димитър Илиев. Стъпка по стъпка рали пилотът разкрива пропуски в маркировката и наличие на светлоотразителни елементи, които са в окаяно състояние, за да стигне до най-голямото си разкритие – знака, указващ, че след завоя на магистралата следва отбивка със зона за отдих и чешма, го няма.
Предупредителният знак е бил на мястото си край пътя през април, но днес си лежи захвърлен зад мантинелата.
“И никой от май досега не е забелязал неговото отсъствие, защото вече 18 часа след инцидента никой не говори за това”, изразява изумлението си автомобилният състезател.
Той посочва още, че освен липсата на знака за зона за отдих и окаяната пътна маркировка допълнително шофьорът на автобуса е бил затруднен от това, че е тъмно, вали дъжд, а вероятно и в ниското, където се намира този участък, е имало мъгла.