Виктор Мицаков наказа лидера “Вихрен” за успеха на ФК “Кюстендил” в дербито на Югозапада

ФК “Кюстендил” излъга “Вихрен” с 1:0 като гост над санданския тим в мач от 27-ия кръг на Югозападната Трета лига. Дербито на Югозапада, което поднесе футбол от високо качество, но за съжаление падна само един гол и то бе дело на Виктор Мицаков, който се разписа с глава в 82-ата минута. Вратарят на кюстендилци Борис Груев се превърна в герой на двубоя са своя тим, който извади неспасяеми положения, които сътвориха домакините. Играчите от Сандански бяха по-дейните на терена и създадоха по-опасните положения, а на 2 пъти гредите спряха пътя им към гола, след удари на Васил Божинов и Димитър Макриев.

Играчите на Николай Николов- Чезето също имаха своите шансове, но и след техни удари топката срещна на два пъти гредите. В 72-ата минута Мартин Газиев отправи опасен шут от над 30 метра, но топката кацна върху рамката на вратата на домакините.

Само 10 минути по- късно падна и единственото попадение в мача. След перфектно изпълнение от пряк свободен удар на Мартин Газиев вратарят на домакините успя да избие, но за съжаление на “Вихрен”, топката кацна право на главата на влезлия като резерва Виктор Мицаков, който на празна врата на сбърка и за 0:1, резултат при който дойде и последния съдийски сигнал.

С тази победа ФК “Кюстендил” събира 55 точки в актива си, но остава на четвъртото място, след като третия в класирането “Беласица” спечели с 1:2 гостуването си на “Сливнишки герой”. Кюстендилци и Петричани обаче скъсиха разликата с “Марек” и “Вихрен”.

В отложен мач от 23- ия кръг, който ще се изиграе в сряда, 21 април ФК “Кюстендил” гостува на “Ботев” Ихтиман от 17 часа.

Краси Ценкова