Винопроизводители от Мелник мерят чие вино е по-пивко на фестивала “Златен грозд”

Специални гости на юбилейното издание ще са Емилия Трайкова с “Брас Бенд Сандански”, Ирина Паскалева, Теди Еротеева, Карамфил Божиков и гайдари

Винопроизводители от Мелник ще представят продукцията си на фестивала “Златен грозд”, който за десета година събира ценители на вината и на уюта в най-малкия град в страната.
Тази година в Мелник се очаква да пристигнат гости от близо и далеч, за да се насладят на много музика, танци, вино и традиционна кухня, съобщиха от община Сандански. На фестивала местни производители на вино ще представят най-доброто от своята продукция от реколта 2021 г. Конкурсът за младо вино ще е в две категории – вино от “Широка мелнишка лоза” и вино от “Букет”. Освен напитката, която е една от емблемите на Мелник, в уникалния по дух и атмосфера град ще има и богата музикална програма. Специални гости на десетото издание на “Златен грозд” ще са Емилия Трайкова с “Брас Бенд Сандански”, Ирина Паскалева, Теди Еротеева и Карамфил Божиков, както и гайдарският състав “Петко войвода”.
Фестивалът “Златен грозд” е на 12 и 13 февруари, а програмата и през двата фестивални дни започва от 12,00 часа.