Високо напрежение в Благоевград! Дузпа в добавеното време спаси от провал ЦСКА 1948 при гостуването на Пирин

Събитията на терена предизвикаха недоволството на феновете и се наложи намесата и на полицията

Дузпа, реализирана от Ивайло Чочев в шестата минута на добавеното време, донесе точка за ЦСКА 1948 при гостуването на Пирин в Благоевград. Двата отбора завършиха при 1:1 в мача по между си от втория кръг на футболната Първа лига. Домакините откриха за 1:0 още в 5-ата минута чрез Преслав Йорданов. Тимът ЦСКА 1948 събра 4 точки след първите си два мача за сезона, а Пирин спечели първа точка след загубата от Локомотив Пловдив на старта.
Двубоят бе белязан от няколко претенции за дузпи от съперниците, включително за отсъдената в 96-ата минута за ЦСКА 1948 и липсата на сигнал от рефера Димо Димов при спорна ситуация и съмнения за дузпа за Пирин в последните секунди.
Двата състава изиграха интересно първо полувреме, като още в началните моменти футболистите на Пирин сигнализираха за игра с ръка на Реян Даскалов при удар на Петър Занев и ситуацията бе преразгледана със системата за видеоарбитраж (ВАР), но без да се стигне до дузпа. Домакините поведоха с 1:0 в 5-ата минута, когато Преслав Йорданов засече центриране на Андрей Иванов от корнер и отбеляза за 1:0.
Пирин можеше да удвои аванса си в 11-ата минута, когато организира обещаваща контраатака, завършена от Китан Василев, който обаче не успя да отправи точен удар.
Пет минути по-късно гостите бяха близо до изравняване. Марио Топузов се справи с Янко Георгиев, но после не завърши по най-добрия начин атаката за ЦСКА 1948. Октавио прати топката в наказателното поле на Пирин след свободен удар в 22-ата минута и Алекс Колев стреля, но вдясно от вратата на благоевградчани.
В последните минути на първото полувреме Колев имаше още възможности да се разпише. В 37-ата минута той засече топката след центриране на Александър Александров, но пак я прати встрани от вратата на Пирин, а шест по-късно Янко Георгиев отрази негов удар.

Гостите от София започнаха по-активно през второто полувреме, но Георги Русев на два пъти не успя да реализира при атаки за ЦСКА 1948 в 47-ата и 54-ата минути. Четири по-късно и Александър Колев бе неточен. Футболистите на Пирин създадоха добра възможност в 62-ата минута, когато Казуки Такахаши подаде към Преслав Йорданов, но нападателят стреля над вратата на гостите.
Тимът на ЦСКА 1948 имаше превъзходство във владението на топката, но не успяваше да организира по-опасни ситуации пред стража на домакините Янко Георгиев в следващите минути. Той предотврати попадение във вратата си десетина минути преди края на срещата, отразявайки изстрел на Джонатан Перейра.
В добавеното време на мача гостите поискаха дузпа за нарушение на Христофор Хубчев срещу Карлос Охене в наказателното поле на Пирин. Тази ситуация бе разгледана със системата за видеоарбитраж (ВАР) и главният съдия Димо Димо посочи бялата точка. При изпълнението на дузпата Ивайло Чочев бе точен за ЦСКА 1948 и изравни за 1:1.
Събитията на терена предизвикаха недоволството на феновете на домакините и се наложи намесата и на полицията. Напрежение имаше и между футболистите на двата състава.
В последните секунди на мача играчите на Пирин поискаха дузпа за задържане на Преслав Йорданов от страна на Лазар Марин, но сигнал за такава не последва, а нямаше и консултация със системата за видеорбитраж. Така резултатът остана 1:1 и двата тима разделиха по точка.
В следващия кръг на 22 юли отборът на ЦСКА 1948 приема шампиона Лудогорец, а Пирин гостува на Спартак Варна.