„Вихрен” победи „Героя” с 2:1 и се изравни с „Миньор” (Перник) в класирането

  • Наставникът на „Сливнишки герой” Петър Малинов недоволен от съдийската тройка

Дерби мачът между отборите на „Вихрен” и „Сливнишки герой” (Сливница) се очакваше с голям интерес от санданчани. Само при победа „гладиаторите” запазваха шансовете си за атакуване на първото място. Чест прави на момчетата на Здравко Лазаров, които дадоха всичко от себе си по време на дерби мача, за да завоюват победата. Александър Якимов, Атанас Чепилов и Иван Лазаров бяха неудържими на терена, подпомагани от Николай Георгиев, Атанас Димитров и Димитър Калчев. В 15-ата минута главният съдия Благой Манов отсъди дузпа в полза на домакините за игра с ръка вътре в наказателното поле от защитник на гостите. Точен от бялата точка бе Методи Костов, който не сгреши за 1:0. Натискът на домакините продължи в 26-ата минута, когато Иван Лазаров бе повален вътре в наказателното поле на гостите и главният съдия Благой Манов за втори път отсъди най-тежкото наказание – дузпа. Методи Костов отново не сгреши и резултатът стана 2:0.
През втората част на срещата отборът на „Вихрен” заигра по-прибрано, разчитайки на бързи контраатаки. Александър Якимов, Иван Лазаров, Методи Костов и Атанас Чепилов обстрелваха вратата на гостите директно отблизо, но стражът на „Героя” бе невероятен и не допускаше топката зад себе си. В 81-вата минута Ничо Ничев отляво насочи топката в наказателното поле на „Вихрен” и стоящият на задна греда Стефан Илиев огорчи втараря Мюмюнов за 2:1. Опитите на гостите от Сливница да се доберат поне до изравнително попадение не се увенчаха с успех.
С тази победа отборът на „Вихрен” вече се изравни по точки с отбора на „Миньор”, след като перничани завършиха 1:1 като гости в Етрополе. Двата отбора делят първото място с по 13 точки.

След мача наставникът на „Сливнишки герой” Петър Малинов изрази недоволство от съдийската тройка, като според него отмененият гол на Марио Петков и втората дузпа за „Вихрен” са били нереални. Това, разбира се, бе опровергано по категоричен начин от треньорския щаб на „Вихрен”, като заяви, че ако си бяха реализирали чистите голови положения, сливнишкият тим можеше да си замине с по-тежка загуба.

”Вихрен”: Мюмюнов, Калчев, Д.Златков, М.Златков, Димитров, Чалъков, Георгиев, Костов, Якимов, Лазаров, Чепилов /Харизанов, Добринков, Христов/