„Вихрен” победи „Пирин” (Разлог) с 1:0 в Ново Делчево

Ивайло Иванов изгонен за неприлично поведение и реплики към арбитъра

Футболистите на „Вихрен” премериха сили с колегите си от „Пирин” (Разлог) на стадиона в Ново Делчево в петия си контролен мач от зимната подготовка за пролетния дял от първенството на ЮЗ трета лига. Първи имаха шанс за отбелязване на гол гостите в 3-тата минута, когато Красимир Здравков сгреши, Александър Бакалов се възползва от ситуацията, напредна и очи в очи срещу вратаря на домакините Ради Ангелски стреля като начинаещ и кълбото излезе в аут. Три минути по-късно Даниел Пехливанов центрира в наказателното поле на гостите, последва шут с глава и стражът на „Пирин” (Разлог) Иван Димитров бе на мястото си. Николай Георгиев центрира по-късно топката пред вратата на гостите към централния нападател Методи Костов и Боби Сандев, макар и с фаул, предотврати създадената опасност. В 9-ата минута диспечерът на отбора на „Вихрен” Николай Георгиев изпълни отличен ъглов удар отляво в наказателното поле на гостите, но техният страж Иван Димитров скочи над всички и улови насочената топка към Методи Костов. Правеше силно впечатление на присъстващите на стадиона с играта си Николай Георгиев от „Вихрен”, който, освен че се връщаше да помага на защитата, съумяваше да изгражда атаките на колегите си, насочвайки им топката където трябва пред противниковата врата. Даниел Пехливанов отдясно, Александър Якимов отляво си взаимодействаха отлично с Методи Костов и Димитър Макриев и на няколко пъти изградиха бързи контраатаки, които за жалост не приключиха с отбелязване на гол. В 31-вата минута Даниел Пехливанов насочи топката към Димитър Макриев и той от 5 метра от въздуха не успя да я отклони и изпрати в мрежата. Десет минути по-късно Красимир Шапкаров овладя кълбото, вряза се в защитата на „Вихрен” и преди да стреля, бе пресрещнат навреме от Вальо Георгиев. До края на полувремето отново на висота бе вратарят на „Пирин” (Разлог) Иван Димитров. В първия случай той успя да хване насочената топка към Димитър Макриев вътре в наказателното поле, а във втория напусна полето си и изби топката от краката на устремилия се Кристиян Николов.
През втората част на мача наставниците на двата отбора Здравко Лазаров и Христо Джоджов дадоха шанс за игра на футболистите от резервната скамейка. Играта на домакините беше по-качествена и по-разнообразна, защото смените бяха по-равностойни. Това бе причина и по-често да има напрежение пред вратата на гостите. Николай Георгиев, Александър Якимов и Димитър Благов отблизо изпращаха топките в аут вместо в мрежата на вратаря на „Пирин” (Разлог). В 88-ата минута поредна атака на „Вихрен” завърши с гол, отбелязан от резервата Иван Гюров, което попадение бе единственото в този двубой.
В края на срещата главният съдия Александър Вангелов, който ръководи на ниво двубоя заедно с асистентите си Илия Илиев и Любо Танев, показа директен червен картон на Ивайло Иванов от гостите за неприлично поведение и реплики към арбитъра.

Ташко СУЛЬОТОВ