Вихрен победи Септември (Симитли) в турнира за Купа България

Ташко СУЛЬОТОВ
Септември (Симитли) не успя да надиграе Вихрен (Сандански) в мач за Купа България. Двата отбора завършиха 1:1 в редовното време в мач за Купата на България, който се игра на градския стадион в Симитли.

Първото попадение в срещата отбеляза Петко Петков от санданския тим в 47-ма минута. В 52-ра минута Лазар Еринин с глава възстанови равенството, което остана непроменено до края на редовното време. Веднъж и гредата помогна на гостите след шут на Влади Златинов. Съгласно регламента се стигна до изпълнение на дузпи, в които по-точни от бялата точка бяха футболистите на Вихрен. Герой в мача стана новопривлечения млад талант от школата на Славия Боян Загорски, който отрази четири дузпи, изпълнени от Анатоли Лулейски, Димитър Митев и Боби Сандев, като на последния отрази и пребитата втори път дузпа по разпореждане на главния съдия Благой Манов. За гостите само Петко Петков не успя да се разпише, като уцели напречната греда.

С тази победа отборът на Вихрен (Сандански) става представител на Благоевградска област в по-нататъшната фаза за Купа България.

„Докато съм начело на отбора на Вихрен освен за победа, няма да мисля за друг резултат, независимо срещу кого, къде и за какво играем. Победата ни беше напълно заслужена като гости в Симитли. Много съм доволен от играта на младите и талантливи футболисти, които се отчетоха по много достоен начин за оказаното им доверие. Искам да откроя 16-годишния Алекс Минев – син на Йордан Минев, който игра много силно в средата на терена. Много силен дебют и на вратаря Боян Загоров в мъжкия футбол. Като цяло стояхме по-добре на терена. За жалост не успяхме 4-5 сериозни атаки да реализираме заради неточен последен пас срещу противниковата врата. Допуснахме една грешка, отбелязаха ни един гол. Вече мислим за мача за първенството на ЮЗ Трета лига, в който ще домакинстваме на Надежда (Доброславци). Ще срещнем един много добре подреден отбор, който играе на контраатака. Анализирал съм играта им и смятам да подходя сериозно и отговорно за спечелване на трите точки като домакини“, сподели Ивайло Василев – старши треньор на Вихрен.

Снимки: Simitli info