Вихрен спечели дербито срещу Костинброд със силна игра през второто полувреме

Ташко СУЛЬОТОВ

На градския стадион в Сандански в мач от 14 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на местния Вихрен и ФК Костинброд от едноименния град. Този мач се очакваше с изключително голям интерес, защото само при победа за отбора на домакините над лидера в групата се съхраняваше надеждата за атакуване на първото място в класирането. На терена имаше доста битка, напрежението си каза своята дума и главният съдия Георги Димитров показа 6 жълти картона за домакините на Рафаил Пърликов, Кристиян Христов, Александър Якимов, Удоджи, Божидар Йотов и Петко Петков. За гостите в жълто бяха оцветени Петьо Иванов, Цветомир Тодоров и Стефан Методиев.

През първата част на срещата пропуските в завършващата част на атаките на футболистите от домакините Леонардо Силва, Флавио Карвальо, Виктор Ергин и Александър Якимов бяха причина полувремето да завърши без отбелязване на гол.
През второто полувреме старши треньорът на домакините Ивайло Василев пусна в игра от резервната скамейка Божидар Йотов и Петко Петков. Последният се отчете с гол в 64-та минута, след като бе изведен сам срещу стража на гостите Валентин Галев. Две минути преди това Александър Якимов отблизо откри резултата за 1:0.

След мача наставникът на Вихрен Ивайло Василев сподели следното:
„Радвам се, че стигнахме до победата над Костинброд. За мен се получи един хубав мач в който този път успяхме да се представим на ниво за такова дерби. Казвам дерби, защото техният отбор се представя отлично от началото на сезона и неслучайно е лидер в класирането. Много стойностен тим, с добри футболисти в състава. Щастлив съм, че успяваме да радваме местната публика и най-вече за момчетата, защото успяха да си повярват и да покажат, че са добри футболисти. През зимата със сигурност ще се подсилим, за да се опитаме да вдигнем нивото и да играем още по-добре, но както съм казвал и преди, основното нещо, което искам да предам на играчите е, че трябва да излизат за победа и три точки във всеки един мач. Има много добро настроение в отбора, което е нормално с оглед на резултатите напоследък. Да, в някои мачове не ни се получи, но е нормално всеки да има лоши дни. Изключително съм доволен от факта, че разполагам с опитен играч като Удоджи, който е жива легенда в Сандански. Впечатлен съм от професионализма му и формата, в която идва, и при всички положения той ще ни помогне много. Да, не е млад футболист, но определено притежава голяма класа за отбор като нашия. Имаме още много работа, за да изградим този стил на Вихрен, който аз искам да виждам. Искам да виждам доминантен отбор на терена, който с всеки мач да израства повече и повече. Да създаваме много голови положения и да бележим много попадения. Отбор, който да контролира повече топката. Искам да виждам един атакуващ Вихрен“.