Вихрен стартира лятната подготовка с 27 футболисти

Старши треньорът на футболен клуб Вихрен Емил Велев – Кокъла изведе 27 футболисти на терена на градския стадион в Сандански за първото занимание от лятната подготовка за новото първенство на ЮЗ трета лига.

От досегашните футболисти не са вече на негово разположение Веселин Минев и Димитър Макриев. Не се появи и вратаря Иван Топалов. За него все още не е ясно дали ще продължи да пази за Вихрен или ще приеме оферта от друг клуб.
Новите футболисти, които облякоха тренировъчния екип на Вихрен, са вратаря Абди Абдиков-за последно играл в Пирин Гоце Делчев; Боян Загорски-също вратар от ДЮЩ на Левски София;
Полевите играчи Божидар Йотов от ДЮШ на Левски, Симеон Иванов-Матераци от Балкан Ботевград, Слави Андонов-от ДЮШ на Пирин Благоевград, Васил Туджаров от ДЮШ на Пирин, за последно играл в третодивизионен отбор в Швейцария, Алекс Минев-син на известния български футболист, преминал през много отбори Йордан Минев-за последно в Хебър Пазарджик, Виктор Ергин-от ФК Кюстендил, Руслан Иванов-от ФК Кюстендил, Сотир Илиев-от с.Самуилово, общ.Петрич, за последно играл в Чавдар Етрополе.
Старши треньорът Емил Велев е планирал общо 6 контролни мача за натоварване на наличните футболисти по време на лятната подготовка, както следва:
На 2 юли срещу Славия;
На 8 юли срещу ЦСКА;

На 13 юли срещу Банско;
На 16 юли срещу Рилски спортист Самоков;
Търсят се противници за последните две контроли.
До петък Емил Велев ще проведе общо 7 тренировки. В събота футболистите на Вихрен ще отпътуват за първия контролен мач срещу дубъла на Славия в София.

Ташко СУЛЬОТОВ