„Вихрен” с една точка повече от „Марек”, вижте предстоящите двубои в ЮЗ трета лига

Девет мача се изиграха в 27-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. В Етрополе местният „Чавдар” и „Марек” завършиха 2:2. В Самоков местният „Рилски спортист” загуби от „Пирин” (Гоце Делчев) с 0:2 на стадион „Искър”. В Кресна се игра дерби мачът от дъното на таблицата между отборите на местния „Перун” и „Банско” от едноименния град. Срещата завърши наравно – 1:1.

В Кюстендил отборът на „Велбъжд” претърпя загуба от „Гранит” (Владая) с 0:2. „Преди двубоя се разбрахме да не се връщаме назад и да се съсредоточим върху играта на терена. И при двете попадения в нашата врата допуснахме фатални грешки. Гледаме напред. Все още таим надежди за оцеляването ни в групата”, каза президентът на „Велбъжд” (Кюстендил) Андрей Радев.

Отборите на „Надежда” (Доброславци) и „Левски” (Чепинци) завършиха наравно 1:1 на негодния за игра терен в село Доброславци. Истински мач се игра на градския стадион в Сандански между челните отбори на „Вихрен” и ФК „Кюстендил”. Единствения гол в срещата отбеляза Виктор Мицаков в 82-рата минута за отбора на гостите. Истински порой от голове се изсипа на градския стадион в Ботевград, където четата на Иван Редовски вкара не един, два или три, а точно осем гола на авторитетния отбор в ЮЗ трета лига „Оборище” от град Панагюрище. Те бяха дело на Калоян Бонев, Кристиян Ковачев и Павел Петков по два и по един Емил Колев и Ангел Ангелов. За гостите почетно попадение отбеляза Георги Божилов. В Сливница мачът между отборите на местния „Сливнишки герой” и „Беласица” (Петрич) беше доста оспорван и завърши при резултат 2:1 за петричкия тим.

Шест гола бяха вкарани и в мача „Пирин” (Разлог) – „Ботев” (Ихтиман).

В сряда, 21 април, ще се играят отложените мачове от 23-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига.

В Кресна – „Перун” – „Марек”;

В Кюстендил – „Велбъжд” – „Рилски спортист” (Самоков);

В Доброславци – „Надежда” – „Чавдар” (Етрополе);

В Сандански – „Вихрен” – „Пирин” (Гоце Делчев);

В Ботевград – „Балкан” – „Банско” от едноименния град;

В Сливница – „Сливнишки герой” – „Гранит” (Владая);

В Разлог – местният „Пирин” – „Левски” (Чепинци);

В Ихтиман – “Ботев” – ФК “Кюстендил”;

В Петрич – “Беласица” – “Оборище” (Панагюрище).

Ташко СУЛЬОТОВ