Владимир Богданов от Сапарева баня и Филип Гуляшки и са новите актьори в дупнишкия театър

Новият директор Валентин Балабанов и художественият ръководител Славчо Пеев
  •  Парите от общината ни стигат, но големият ни проблем е транспортът, категоричен е новият директор Валентин Балабанов

  • Актьорите са на 560 лв. заплата, Славчо Пеев взима 600 лв., Балабанов е с 300 лв. на половин щат

Актьорите Филип Гуляшки и Владимир Богданов са новите попълнения в трупата на Общински драматичен театър „Невена Коканова”. Те ще дебютират на местната сцена с детската пиеса „Не пипай куфара” по Борис Априлов, като на сцената компания ще им правят и младите им колежки Виктория Янева и Анастасия Левордашка.


Филип Гуляшки е познато име от българския телевизионен екран. Той е родом от София и завършил актьорско майсторство в НБУ в клас с художествен ръководител доц. Снежина Петрова.

 

През годините е участвал с епизодични роли в сериалите „Стъклен дом”,

 

„Седем часа разлика”, „Кантора Митрани” и „Фамилията”. Във филма „Спасителят” на режисьора Роберт Саво играе Апостол Филип, в „Распутин” на Бен Моул пък влиза в ролята на Феликс Юсупов. Филип Гуляшки може да се похвали и с малко участие и в „Имунитет” на Реймънд Стиърс. Най-запомняща се обаче е главната му роля в нашумелия български сериал „Играчи”, където играе Айтито. Известен е на българските зрители и от епизодичната си роля в „Скъпи наследници”. Гуляшки се е понравил на художествения ръководител и бивш директор на ОбДТ „Невена Коканова” Славчо Пеев още преди години и ето че сега вече е част от дупнишката трупа.
28-годишният сапаревобанец Владимир Богданов е другият нов щатен актьор в трупата на дупнишкия театър. Той е заел мястото на напусналия известен артист Ивайло Захариев.

Новите актьори в дупнишкия театър Филип Гуляшки (вляво) и Валентин Богданов от Сапарева баня

 

Владо единствен е спечелил одобрението на комисията

към Общинския драматичен театър, която е провела кастинг за вакантното място още през есента на 2018 година. Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски” в класа на доц. Иван Налбантов и доц. Стефан Попов. След като завършва висшето си образование, Владимир досега е работил в сферата на туризма и това е първата му официална работа в театралната сфера. Освен щатното място в дупнишкия театър той е получил възможност да се снима и в епизодична роля в сериала „Откраднат живот”.
„Премиерата на детската пиеса ще бъде в събота, няма да има организация и аз нарочно правя така. Нека майките и бабите си доведат децата. За децата билетите ще бъдат по 5 лева, а за възрастните 3 лева, защото това е детско представление.

 

Ако салонът е пълен, аз обещавам

 

 

Вестник „Вяра“ уведомява своите читатели