Влак блъсна и уби на място мъж край Симитли

Снимка:БТВ

Цяло Симитли е в шок, след като 57-годишен жител на града загина, прегазен от влак край гара Яворов. Мъжът е служител на НКЖИ, работил е като кантонер и по време на инцидента е изпълнявал служебните си задължения.

Трагедията се разигра в сряда около 18,15 ч. На тел. 112 е получен сигнал, че пътнически влак, движещ се в посока с. Черниче – гара Пейо Яворов, при 14-и тунел е блъснал и убил на място кантонер. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Медиците само са констатирали смъртта на 57-годишния мъж.

За повече от три часа движението на влакове по линията София-Кулата бе преустановено.

На този етап не е известно дали става дума за нещастен случай, коментираха от ОД на МВР в Благоевград. Първоначалната версия беше, че причина за инцидента е неправилно пресичане на релсите.

По думите на очевидци кантонерът е бил с гръб към влака, когато внезапно е паднал на линията. Възможно е да се е подхлъзнал. Версията за самоубийство също не се изключва, защото не е реагирал на предупредителния сигнал, подаден от машинистите.

Загиналият има над 15-годишен стаж в железниците. Колегите му го познават като добър и отзивчив човек.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Окръжната прокуратура в Благоевград. НКЖИ също води собствено разследване.