Втори инцидент за седмица! Влак помете автомобил на жп прелез в Дупница (ОБНОВЕНА)

Втори злощастен инцидент само за седмица стана на жп прелеза при квартал “Ценеви” в Дупница.
Влак удари лек автомобил на прелеза в ранния следобед в неделя. Мястото е неохраняемо, като местни жители алармираха, че това не се случва за първи път. На място бързо са пристигнали екипи от Центъра на спешна медицинска помощ, полиция и пожарна. Шофьорът на автомобила е транспортиран в болница. За щастие няма опасност за живота му.
„47-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е нарушил правилата и се е опитал да пресече във времето, в което минава железопътен състав. Мястото е нерегламентирано. Бил е сам в автомобила и няма сериозни наранявания. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Няма и други сериозно пострадали при инцидента. Тестовете за алкохол и на двамата водачи са отрицателни“, каза пред „Вяра“ говорителят на Областна дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка.
Припомняме, при идентичното ПТП преди седмица на прелез в Дупница 23-годишен водач на л.а. „Рено” беше блъснат от товарен влак, движещ се по направление Бобов дол – Дупница. Тогава беше пострадала пътничка в лекия автомобил – със счупени ребра, прешлени и скула. Тестът за употреба на алкохол на водачите на пътните превозни средства е бил отрицателен.