Равенството с “Пирин” (Разлог) коства поста на треньора на “Беласица” Саша Симонович

Равенството между отборите на “Беласица” и “Пирин” (Разлог) катурна Саша Симонович от поста старши треньор на петричките футболисти. По този повод от клуба разпространиха следното съобщение: “Във връзка с появилите се информации относно взаимоотношенията между ОФК „Беласица“ и Саша Симонович искаме да Ви уведомим, че взехме решение да се разделим с г-н Симонович.
Всички в ОФК „Беласица“ изказваме своята благодарност и признателност на Саша Симонович за всеотдайната работа и му пожелаваме много успехи както в личен, така и в професионален план!”.

Иначе мачът от 14-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Беласица” (Петрич) и „Пирин” (Разлог) буквално се игра на една врата. Над 500 зрители от трибуните на стадион „Цар Самуил” видяха епизод от „Опълченците на Шипка”, изпълняват безупречно от футболистите на „Пирин” (Разлог). Течеше първата минута, когато атака, подета от Живко Димитров, завърши с неточен удар на Мартин Русков, който от 2 метра изпрати топката високо над напречната греда на гостите. При нова атака на домакините Живко Димитров изведе този път Патрик Попов в наказателното поле на „Пирин” (Разлог) и отново без резултат. В 8-ата минута Живко Димитров центрира удачно в наказателното поле на гостите и Патрик Попов от 3 метра с глава изпрати кълбото в ръцете на вратаря Мирослав Бурдин. В 9-ата минута Патрик Попов изскочи сам срещу вратаря на гостите и вместо да скъса мрежата, изпрати кълбото високо в аут. В 10-ата минута нова атака и нов пропуск на „Беласица”, този път с изпълнител Кирил Киров. Атаките на петричкия тим се редяха една след друга, непростимите пропуски – също. Бетонът марка „Пирин” (Разлог) се пропука едва в 44-тата минута, когато включилият се в помощ на нападението Мартин Русков след отлично центриране на Живко Димитров изпрати топката под напречната греда на Мирослав Бурдин за 1:0.

На почивката старши треньорът на „Беласица” Саша Симонович обърна внимание на пропуските на нападателите и им даде указания как да станат по-ефективни, за да стане победата по-убедителна. Не пропусна да заяви, че защитниците трябва да бъдат по-концентрирани при центриранията от страна на гостите. Явно всичко това не бе добре разбрано от футболистите на домакините и те продължиха да играят по същия начин както през първото полувреме. Атаки по крилата, най-вече чрез Живко Димитров, мелета пред наказателното поле на гостите и отново неточен мерник. Първият удар за отбора на „Пирин” (Разлог) в посока вратата на „Беласица” бе в 52-рата минута, и то от 30 метра, от Росен Пъдарев. Две минути по-късно Петър Попадиин при меле в наказателното поле на „Беласица” насочи силно топката по земята през куп играчи и само навременната намеса на вратаря Кирил Георгиев бе причина да не се стигне до изравняване на резултата. От този момент отново имаше обсада пред противниковата врата, като много често се включваше и защитникът и голаджия  Валентин Костов, но този път каръкът застигна и него. В 75-ата минута чудото на стадион „Цар Самуил” стана. При центриране отдясно от ъглов удар защитата на „Беласица” не се бе подредила, както бе казал наставникът, и това бе добре дошло за непокрития Тодор Паланков, който изпрати топката неспасяемо в мрежата за 1:1. Това стресна футболистите на „Беласица”, които отново окупираха вратата на „Пирин” (Разлог), но не успяха да коригират мерника си при обстрелване на вратаря Мирослав Бурдин. Влезлите в игра Димитър Иванов и Лъчезар Давков бяха продължение на прибързаната и безрезултатна игра на колегите им и скъсаха нервите на зрителите по трибуните. В 81-вата минута главният съдия не посмя да отсъди дузпа в полза на „Беласица”. Върхът на каръка за петричкия тим бе в 89-ата минута, когато при поредното центриране в наказателното поле на гостите Патрик Попов уцели напречната греда зад вратаря Мирослав Бурдин. При многобройните прекъсвания на играта и извършените осем смени главният съдия Любомир Вушовски даде само три минути продължение, с което нажежи още повече обстановката както на терена, така и извън него. Така при 21 чисти голови положения за „Беласица” и два удара във вратата на гостите опълченците от „Пирин” (Разлог) се добраха до спечелване на точка, което изобщо не им подхождаше на база показаната игра на терена.
След това равенство отборът на „Беласица” заема 4-то място с 29 точки, а „Пирин” (Разлог) – 8-о с 21.
Единодушно бе мнението на зрителите на стадиона, между които и легенди на петричкия футбол, че с тази селекция, извършена от неформалния лидер Георги Петров, дори и Жозе Моуриньо да оглави треньорския щаб на „Беласица”, няма как да постигне нещо повече.
След мача старши треньорът на „Пирин” (Разлог) Христо Джоджов сподели: Поздравявам футболистите на двата отбора за играта, която показаха. През първото полувреме бяхме тотално надиграни и радващото е, че ни бе отбелязан само един гол. На почивката казах на нашите футболисти, че при по-добра концентрация при контраатаки можем да изравним. Това стана факт и дори можеше да си тръгнем и с трите точки, защото нещата в отбраната на „Беласица” не бяха на нужното равнище. Радвам се, че спечелихме една много ценна точка срещу един от водещите отбори в групата.

Досегашният старши треньор на „Беласица” Саша Симонович коментира: През седмицата акцентирах върху мерника на нашите футболисти, като им обръщах внимание защитата да бъде по-подредена и да внимава при центрирания от страна на гостуващия тим. Явно не бях разбран. Десетки голови положения останаха нереализирани, защитата не бе концентрирана достатъчно при центриранията на „Пирин” (Разлог) и така се стигна до изравняване на резултата. Доста от нашите футболисти са неопитни и с много малък стаж в мъжкия футбол. Това бе причината да спечелим само една вместо три точки.

”Беласица”:  Кирил  Георгиев, Атанас Чепилов,  Валентин Костов, Божидар Янков, Аспарух Шамкалов, Марти  Таушанов,  Мартин  Русков , Кирил  Киров, Живко Димитров, Йордан  Тодоров,  Патрик Попов  /Лъчезар Давков, Димитър Иванов, Иван Марчев/

”Пирин”: Мирослав Бурдин, Христо Костов, Николай Демиров, Даниел Топузов, Борислав Сандев, Тодор Паланков, Радослав Лефтеров, Красимир Шапкаров, Николай Хаджиниколов, Росен Падарев, Георги Фикиин, /Иван Иванов, Красимир Друнчилов, Петър Попадиин,  Димитър Мавродиев, Цветан Варсанов/

Ташко СУЛЬОТОВ