Внимание! Удвоени полицейски патрули дебнат за реда на студентския празник в Боровец и Самоков

  • Комисар Николов: Браво на криминалистите за светкавичното задържане на извършителите на убийство на 50-годишен мъж

Полицаи ще окупират Самоков и Боровец за 8 декември, за да следят зорко и изкъсо спазването на обществения ред. Това стана ясно на брифинг на зам.-директора на ОДМВР-София комисар Юри Николов. По отношение създадена организация за обезпечаване на студентския празник, коледните и новогодишните празници и зимния туристически сезон са изготвени планове, в които са включени допълнително 22-ма полицейски служители, които ще бъдат командировани през зимния сезон в курорта Боровец. Извършени са проверки съвместно с другите контролни държавни органи в хотелите и заведенията с резервации за студентския празник, които за региона на Самоков са около 1200. На самия 8 декември ще има удвоени полицейски патрули, които да се грижат за сигурността и обществения ред. Планирани са полицейски операции съвместно със служители от Криминална и Икономическа полиция в областната дирекция. Засилен ще е и пътният контрол по отношение управлението на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и др.

Николов представи информация за специализираните полицейски операции срещу наркоразпространението. При тях бяха разкрити три високотехнологични домашни оранжерии за отглеждане на марихуана – две в Костинброд и една в Самоков, и иззети нагревателни лампи, вентилационна инсталация, токоизправители, термометри, туби с торов разтвор, множество стръкове канабисови растения и корени от тях, суха зелена тревиста маса, кварцови лампи, трафове и др. веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност. Общо задържаните са петима души.

Комисар Николов изтъкна и изключително бързите и професионални действия на криминалистите и разследващите, довели до светкавичното задържане на извършителите от Ихтиман за убийство на 50-годишен мъж в района на жп гара Вакарел. Началникът на РУП-Самоков гл. инсп. Васил Попов подчерта, че през изминалия месец на обслужваната територия няма извършено тежко криминално престъпление, а разкриваемостта на престъпленията срещу собствеността е над 43%. Задържаните през ноември са 42-ма; образувани са 24 досъдебни и 14 бързи производства; посетени са 112 сигнала и са охранявани 8 масови мероприятия.