Войната по пътищата продължава! Шофьор се заби в дърво при опит да избегне челен удар край Железница, 4-ма са в болница

Двама пострадаха при верижна катастрофа край Ихтиман

Четирима души са пострадали при катастрофа на главен път Е-79 в района на симитлийското село Железница, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 07:10 часа в сряда. По първоначална информация, лек автомобил “Мерцедес” е навлязъл в лентата за насрещно движение, а за да избегне челен удар с него лек автомобил “Опел Зафира” е излязъл извън пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. Четирима души са транспортирани в МБАЛ-Благоевград. Опел”-ът е с благоевградска регистрация, а другият от София-област.
На местопроизшествието липсва осева линия, след като участъкът е преасфалтиран още в средата на лятото.

Същевременно, двама пострадаха при верижно пътнотранспортно произшествие на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас. Около 12:30 часа в РУ-Ихтиман е постъпил сигнал за катастрофа в района на 47 км. При огледа на местопроизшествието е било установено, че са се блъснали четири леки автомобила. На място са били изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“.
След преглед един от водачите е бил освободен за домашно лечение, а негова спътничка е настанена за лечение с контузия на черен дроб и фрактура на ключица, без опасност за живота. Всички шофьори са изпробвани за употреба на алкохол и резултатите им са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство. Снимки: БГнес