Волейболният треньор Христо Райчев засади 2 канадски дъба в Дупница

Треньорът Христо Райчев, управителят Васил Панчев и първокласникът Баян се радват на посадения канадски дъб

Два канадски дъба посади известният волейболен треньор на „Марек Юнион-Ивкони” Христо Райчев по случай Седмицата на гората в Дупница. При засаждането на треньора асистираха управителят на спортната зала Васил Панчев и първокласникът Баян.

Васил Панчев и първокласникът Баян асистираха при саденето на дъбовете.

„Искам тези две дървета да останат като спомен на Дупница от мен”, сподели треньорът Христо  Райчев, който въодушевено копаеше ямата за засаждането на дъбовете в двора на гимназията. (Много от възпитаниците на Райчев са ученици и на дупнишката гимназия). Баян помагаше с удоволствие на любимия си треньор при посаждането на дърветата. Момченцето сподели, че само още малко да порасне и започва да тренира волейбол в „Марек”.

Христо Райчев е от Смолян, но от двадесет години е свързал живота си с волейболния отбор на „Марек” и Дупница. Райчев е 10 пъти шампион на България като треньор – четири пъти с мъжете и шест пъти с юношите.

Посаждането на дръвчето

Като старши треньор на  националния отбор на юношите през 2018-а ги отведе на финала в Италия. Христо Райчев тази година навършва 20 години като волейболен треньор на „Марек”, 18 от които като помощник-треньор на Найден Найденов при мъжете.