Вратарката на „Пирин” Дженифър Къри: Благоевград е прекрасен

Дженифър Къри ще пази вратата на „Пирин Лейдис” през новия сезон. Родена е в Единбург, Шотландия, на 24 юни 1996 г. Кариерата й преминава през „Хибърниън” и „Харт ъф Мидлотиън” в нейната родина. Определя се като фенка на „Хартс”. Играе и в САЩ с екипа на „Уенстърн Илиноис Юнивърсъти”. Националка на Шотландия в девическите отбори до 17 и до 18 години. Ето какво сподели първата чужденка в историята на отбора пред www.fcpirin.com

– Здравей, Джени. Как ти се струва България? Как се чувстваш тук?

– България е много красива. Харесвам страшно много планините тук. Хората са добри и гостоприемни. Като цяло се чувствам доста добре тук.

– Откога играеш футбол?

– Играя футбол от много малка, реално играя, откакто се помня – от петгодишна. От 19 години насам съм на футболното игрище.

–Как върви подготовката на „Пирин лейдис”?

– Настроението ни е добро. Тренираме здраво и с позитивна настройка. Мисля, че отборът успя да се сработи. За това помогна много лагерът в Равда, който изкарахме миналата седмица.

– Как определяш нивото на женския футбол в България?

– Нивото е добро. Радвам се, че „Пирин” върви нагоре. Това е много важно. Има голям потенциал в този отбор и се надявам да го разгърнем заедно.

– Какви са амбициите ти с „Пирин Лейдис”?

– Искам да постигна колкото се може повече. Надявам се, че ще мога да помогна на отбора да се развие и също така да стана по-добра на терена от това, което съм в момента.

– Как оценяваш направеното от клуба като условия и организация до момента?

– „Пирин” има чудесни тренировъчни игрища. Стадионът е прекрасен. Настанена съм в хубав хотел в центъра на прекрасния Благоевград. Всичко е чудесно. Очакваме новите ни екипи и нямаме търпение да започнем сезона.

– Научи ли някои думи на български вече?

– Момичетата ме учат всеки ден по нещо! Започвам да хващам основата. От три седмици съм тук, но вече разбирам доста неща! Искам да науча български.

– Коя е най-добрата ти приятелка в отбора?

– Общувам с всички в отбора. С тези, които говорят английски, е по-лесно, разбира се. Най-приятно и в същото време смешно е, че успявам да направя добра приятелска връзка и с момичетата, които не говорят английски. С всички сме в прекрасни отношения.

– Харесва ли ти Благоевград?

– Благоевград е прекрасен град. Харесвам спокойствието тук. Тепърва ще опознавам града, но съм с прекрасни впечатления от него.

– Успя ли да пробваш типично български ястия?

– От първия ден насам хапвам шопска салата! Много ми харесва. Без съмнение едно от любимите ми неща за ядене. Пробвах и таратор, но не съм толкова впечатлена. С удоволствие хапвам мусака.

– Каква музика обичаш?

– Зависи от ситуацията. Преди мач слушам повече Рop/EDM, но когато си почивам, предпочитам да слушам релаксираща, алтернативна музика.