Вратарска грешка погуби “Ботев” в Ихтиман в мач срещу ФК “Кюстендил”

Виктор Анастасов

Отборът на ФК “Кюстендил” спечели ценни 3 точки след 1:0 при гостуването си на “Ботев” (Ихтиман) в отложен мач от 23-тия кръг в Югозападната трета лига. Единственото попадение в срещата вкара Виктор Анастасов в 34-тата минута след непростима грешка на стража на домакините. В опит да хване избита от бранител топка, вратарят Кристиан Дончев се размина с нея, след като тя тупна пред него и се озова в краката на Анастасов, за който остана най-лесното – да я прати в опразнената врата.

Превъзходството на играчите на Николай Николов-Чезето бе тотално през целия двубой, като пропуските също не бяха никак малко. И в този мач пролича проблемът на кюстендилци, а именно – точно завършване на голова атака, а в две ситуации домакините изчистиха топката от голлинията през втората полувреме.

Все пак логиката възтържествува и ФК “Кюстендил” се поздрави със заслужен успех, който ги оставя на 4-то място с актив от 58 точки, само на три от третия “Беласица”, на пет от втория “Марек” и на 6 точки от върха, където е “Вихрен”.

В следващия кръг на 24 април, събота, ФК “Кюстендил” посреща от 16 часа на стадион “Осогово” тима на “Надежда” (Доброславци).

Краси ЦЕНКОВА