Времето в събота – слънчево и топло

В град Разлог, снимка на Мария Цанкова

В събота ще преобладава слънчево време. След обяд главно над Западна България ще се развива купеста облачност, в планините и планинските райони там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София около 29°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за месеца. Над планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България с краткотрайни валежи. Ще духа умерен, по високите части до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-28°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

В неделя ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места из страната ще има превалявания, придружени от гръмотевици. Има повишена вероятност на отделни места явленията временно да са интензивни. Дневните температури ще са с 2°-4° по-ниски.

В понеделник вятърът ще стане североизточен. Все още на места ще има превалявания и гръмотевици, но вероятността за интензивни явления намалява.