Връщат колите от Сърбия – магистралата е непроходима поради влошената пътна обстановка и обилен снеговалеж

srbia

Верижна катастрофа блокира магистрала в Сърбия

Магистралата за Ниш е затворена поради влошената пътна обстановка и обилен снеговалеж, информираха от СБА и МВнР. По данни на СБА колите биват връщани обратно към България. Ако не е крайно наложително, отложете пътуването си през Калотина за Сърбия до последваща информация, съветват от СБА.

Обстановката в Сърбия по пътя Пирот-Ниш е изключително усложнена.

За СБА от сръбския автомобилен клуб потвърдиха, че пътят Ниш-Алексинац в посока Белград е невъзможен за преминаване, предаде и БТА.

Министерство на външните работи съобщи, че автомагистралата Ниш-Белград е затворена и в двете посоки в района на пътен възел “Трупале” (на този пътен възел се свързват пътищата от София и Скопие), поради големи снегонавявания, като на места снежните преспи са достигнали до два метра.

Част от движението е пренасочено към стария път през гр. Алексинац.

Министерство на външните работи също препоръча на българските граждани да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия, докато пътната обстановка не бъде нормализирана.

Верижна катастрофа с участието на камиони, автобуси и леки автомобили е станала на магистралата, поне 18 души са пострадали. Това предава електронното издание Juznevesti.com, цитирано от “Фокус”. Според белградския Тelegraf в катастрофата, причинена от хлъзгавия път и лошото време, са участвали повече от 30 автомобила.