Всички обекти на музея в Кюстендил със свободен вход на 6 септември

Със свободен вход ще приемат посетители всички обекти на Регионалния исторически музей в Кюстендил на 6 септември, по повод Съединението на България, информираха от институцията.
В зала “Асклепий” на музея ще може да бъде видяна археологическата експозиция, а в зала “Стримон” е подредена нова етнографска изложба – “Градът и селото”. Отворена за посещение ще бъде и средновековната църква “Св. Георги”, която се намира в квартал Колуша.
Гостуващата изложба на Националния политехнически музей – София “Техниката у дома през първата половина на XX век” е показана в изложбената зала на джамията “Ахмед бей”. В музея “Емфиеджиева къща” е експонирана изложбата “Градски бит и култура на населението в Кюстендил от края на XIX и началото на XX век”, а изложбата “Национално-освободителните борби на населението от Кюстендилския край” е подредена в къщата музей “Ильо Войвода”.
“Спасяването на българските евреи през Втората световна война” пък е озаглавена експозицията, която е поставена в къщата музей “Димитър Пешев”. Там е експонирана и гостуващата изложба на историческия музей в Брезник “Стоян Миленков – всенародният цар на горчивия смях”.