Вторият футболен отбор от Дупница „Динамо” взе името „Марек 1919”, синът на Р. Караколев – Георги: Стартираме с 10 000 лв. бюджет, 1000 лв. са дарение от общината, изгониха ни от „Бончук”  

Първата пресконференция на новия футболен клуб „Марек 1919”

Фуболен клуб „Динамо”, който играеше в 4-та лига, взе името „Марек 1919”. Това обяви официално в Дупница председателят на клуба – футболната легенда Роман Караколев, пред местни фенове и ветерани на „Марек”.

Георги Караколев с футболния фен Веселин Дангов

„Една от причините за преименуването на клуба е отнетият лиценз на „Марек 1919” при Йордан Андреев заради натрупани задължения и замяната на автентичния отбор с „Марек 1915”.

Легендарният вратар на „Марек” Стоян Стоянов със Стойчо Милев и Явор Тодоров

Друга причина е, че отборът на „Динамо” бе изгонен от стадион „Бончук”, казаха присъстващи в залата. „Най-важната цел е обединение на всички футболни хора в Дупница“, обяви Георги Караколев. Той отправи и критики към „Марек 1915” относно състоянието на школата им и за това, че не е позволено на „Динамо” да ползва базата на ст. „Бончук“.
Синът на Роман Караколев – Георги, сподели:

Сред гостите бе и юношеският треньор Георги Станчев.

„Основни цели, които си постави ръководството на новия-стар футболен клуб след приемането на отбора на името „Марек”, са участие в бараж и влизане в трета лига. Новият футболен клуб стартира с бюджет 10 000 лв., като 1000 лв. са от общината, а останалите от спортни деятели и дарители. Засега не се знае къде ще тренира новият отбор, защото като „Динамо” той бе изгонен от градския стадион”, каза Г. Караколев, който е и футболен съдия. На пресконференцията присъстваха и представители на фенклуба, които заявиха, че застават зад „Марек 1919”. Присъстваха и някои от легендите на „Марек” – Стоян Стоянов, Любомир Бранков, Любен Колев, Роман Караколев, Асен Томов, Георги Сапинев, бившият президент на „Марек 2010” Стойчо Милев и др.