Втори изчезнал за 3 дни в Кюстендилско! Полицията издирва 54-годишната Жулиета Васева

  • В неизвестност е от 3 септември, чакахме я да се прибере от работа, каза синът й

  • Продължава търсенето и на Божидар Миланов от Багренци

Втори човек изчезна в Кюстендилско в рамките на няколко дни. 54-годишната Жулиета Васева от село Граница е в неизвестност от 3 септември. От полицията информираха, че жената е с височина 167 см и със слабо телосложение. Тя е с руса коса, кафяви очи и носи очила. Била е забелязана последно на Колушко дере в Кюстендил. От РУ-Кюстендил умоляват гражданите, които имат информация за нея, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Близките на Жулиета са изключително притеснени от случилото се. От семейството казаха, че на този етап няма да събират доброволци. В социалната мрежа се появиха призиви за помощ от семейството, ако някой е виждал Жулиета или знае нещо за нея, да уведоми полицията.

“Майка ми е в неизвестност от 3 септември. Чакахме я да се прибере от работа, както обикновено. Тя обаче така и не се появи. Много сме притеснени и не знаем какво да правим, стоим и чакаме. Надяваме се на добра развръзка. На този етап разчитаме на силите на полицията, дано я намерят по-бързо и тя да е добре. Засега няма да търсим доброволци от селото, които да помагат на полицаите при търсенето”, каза пред” Вяра” синът на изчезналата жена.
„От вас научавам, че Жулиета е обявена за издирване. Надявам се, че е добре и ще бъде намерена по-скоро. Ако се налага да се осигурят доброволци и полицията има нужда от някакво съдействие, ние веднага ще се отзовем“, коментира пред „Вяра“ кметът на село Граница Любомир Гергов.
Той допълни, че семейството на Жулиета е много добро и задружно. Изчезналата има и две малки внучета.
Междувременно продължава издирването и на Божидар Здравков Миланов от село Багренци. Припомняме, че той е в неизвестност от 31 август. Тогава той посетил приятел, който гледа животни по-високо в планината. Мъжът е бил в много добро физическо състояние. Той е тръгнал пеша към Яменското ханче около 13 часа във вторник, но така и не се прибрал вкъщи същата вечер.
На следващия ден още сутринта неговият брат подава сигнал в полицейския участък в Невестино. Местните органи на реда заедно с полицаи от Кюстендил незабавно започват издирвателни действия. Те обхождат района и използват различни способи, за да могат да намерят Божидар възможно най-бързо.
За последно мъжът е видян в гората между селата Четирци и Ямен.
По думите на близките му човекът познава района много добре, тъй като е минавал често по този път.
„Двамата изчезнали жители на селата Багренци и Граница продължават да бъдат в неизвестност. Изчезването на жената е заявено в полицията във вторник и колегите веднага са предприели издирвателни действия. Също във вторник роднините на 63-годишния мъж от с. Багренци, който е в неизвестност от миналата седмица, са дали съгласието си издирването да бъде разширено. Това означава, че в него вече могат да се включат и хора, които не са част от полицията“, заяви пред „Вяра“ говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка.

Димитър ИКОНОМОВ