Втори фестивал „С хляб, вино и песен“ събира на една сцена в Симитли мъжки певчески групи

Второто издание на фестивала „С хляб, вино и песен“ събира на една сцена в Симитли мъжки певчески групи от цялата страна, съобщиха от общината. До момента желание да участват са заявили повече от 25 групи, а записването продължава до 29 август.

Първото издание на фестивала предизвика голям интерес сред участниците и публиката, а заявките за участие до момента дават знак, че събитието има потенциал да се превърне в традиционно, допълват от община Симитли.

Във връзка с организирането на фестивала е проведена среща между кмета на Симитли Апостол Апостолов, председателя на местния общински съвет Вилимир Александров, ръководителя на ансамбъл „Веселие“ Любомир Марянски и Калина Марянска, които са основни организатори на фестивала. В срещата са взели участие представители на читалищните настоятелства в общината, кметове на кметства и други.

Фестивалът е на 6 септември – само два дни преди празника на град Симитли (8 септември). Началният час ще бъде определен допълнително, в зависимост от броя на заявилите участие мъжки певчески групи.