Вътрешният министър се поклони на светините в кюстендилския храм „Успение Богородично”

Архимандрит Исаак го дари с диптих

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети храма „Успение Богородично” в Кюстендил. Той бе придружен от кмета Петър Паунов. Гостът бе посрещнат от архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилската духовна околия, и духовници от храма.

Министър Терзийски се поклони на светините, съхранявани във възрожденския и исторически храм. Той е един от храмовете в Кюстендилска духовна околия, които получиха финансова субсидия от Министерския съвет през февруари тази година за цялостен ремонт, укрепване и възстановяване.

Архимандрит Исаак благодари на министър Терзийски за оказаното съдействие и подкрепа от правителството, за отпускането на финансови средства за нуждите на православните храмове в Кюстендилска духовна околия.

От своя страна министър Терзийски също изрази своята радост, че с отпуснатите от правителството средства вече е възможно нуждаещите се православни храмове да бъдат основно ремонтирани.

В края на посещението, от името на духовенството при Кюстендилска духовна околия, архимандрит Исаак поднесе подарък на госта – диптих с образите на Спасителя наш Господ Иисус Христос и св. Богородица, с благопожелание за Божие благословение, крепко здраве, сили, радости и успехи във всяко начинание.