В Банско се стягат за голям футболен празник!  И “козлите” и “Марек” искат трите точки

Мачът от 3 кръг за първенството на ЮЗ трета лига -група А – между отборите на ФК Банско и Марек ще се играе на стадион Свети Петър в събота от 18 часа. В изминалия кръг отборът на Банско претърпя тежка загуба от Славия ІІ с 4:0, което беше истинска изненада както за ръководството на клуба, така и за феновете от курортния град. Направен беше обстоен анализ на играта на футболистите, взели участие в този мач, който ще бъде като обеца на козлите през настоящото първенство.
“Предстои ни много тежък мач срещу отбор, който до скоро е бил член на втора професионална лига, и ще търси начин за бързото си завръщане отново там. Всичко това мобилизира още повече нашите футболисти и се надявам тези, на които ще гласува доверие треньорския щаб, да покажат истинското си лице и с качествена и резултатна игра да зарадваме феновете, които очаквам да бъдат най-много по трибуните за този двубой. Само при пълен успех може да смятаме, че е измит срама, който натрупаха нашите футболисти в изминалия мач”, споделиха от Управителния съвет на ФК Банско.
Старши треньорът на мъжкия отбор на ФК Марек Танчо Калпаков коментира , че с изключение на Стивън Ангелов, който получи контузия по време на мача с Чавдар Етрополе и по тази причина не тренира през седмицата, всички останали футболисти ще бъдат на негово разположение. Вече втора седмица на пълни обороти се готви и новопривлечения Александър Башлиев, който според наставника се намира вече в  добра форма и ще попадне в групата от 18 за гостуването в Банско. “Предстои ни сериозен и отговорен мач срещу негостроприемен домакин, какъвто е този на тима от курортния град. Уверен съм, че ако се повтори желанието и играта от мача срещу Чавдар Етрополе, то проблеми със спечелването на трите точки няма да имаме”, допълни Танчо Калпаков.

Ташко СУЛЬОТОВ