В Бобов дол опрощават наемите на кафенетата в общински имоти

Освобождават управителя на медицинския център Стоян Димитров, сменя го Валентин Андреев

Община Бобов дол ще опрости наемите на кафенетата, намиращи се в нейни имоти, съобщиха от местната управа. Освобождаването от плащанията ще важи до приключването на извънредното положение, въведено заради епидемията от новия вирус в страната. Наеми няма да плащат всички, които ползват помещения в общински сгради или са разположили свои преместваеми обекти в терени на общината. „Всички тези заведения в момента не работят, празни са. Само в района на пазара има 7-8 кафенета. Предложението е на кмета Елза Величкова и за да бъде реализирано, е нужно решение на Общинския съвет”, каза председателят на местния парламент Елеонора Христова. Докладната записка е включена в дневния ред на сесията, насрочена за 31 март.

На същото заседание ще бъде разгледана докладна за освобождаване на управителя на „Медицински център -1” ЕООД Стоян Димитров. Предложението е временно, до провеждането на кoнкурс на поста да бъде назначен Валентин Андреев. Рокадата се налага заради изтичане на договора за управление на Димитров, поясниха от общината.

Съветниците ще трябва да вземат решение и по предложение за безвъзмездно прехвърляне на 10 общински язовира на държавата. Причината за прехвърлянето на водоемите, намиращи се в Шатрово, Паничарево и още няколко села, е, че общината няма средства за поддръжката им.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА