В Дупница все още изплащат печалби от Националната лотария

Навсякъде в Дупница продължават да се продават лотарийни билети.

Продължават ли да се изплащат все още печалбите от лотарийните билети на Националната лотария? Това е един от най-актуалните въпроси през последните дни, които вълнуват и дупничани. След промените в Закона за хазарта хората, които често си пробват късмета с търкане на талончета, вече са объркани дали изобщо има смисъл да си ги купуват.
„Вяра” провери какво е положението в Дупница, продават ли се билети и дали печалбите от тях се изплащат. Проверката ни установи, че на всички места в търговската мрежа в града талончета все още се продават и хората продължават да си ги купуват. Според правилата на Националната лотария малките печалби до 100 лева трябва да се изплащат от продавачите. Дали обаче те все още го правят?
„За момента всеки един печеливш билет, който е бил закупен от нашите будки, се изплаща. Всички гледаме по телевизията какво се случва с промените в този закон.

Надписът над талончетата в един от големите хипермаркети

Нашите шефове са ни наредили да изплащаме печалбите и продължаваме да го правим, засега няма никакъв проблем”, коментира една от продавачките в Дупница.
Нейна колежка от друг търговски обект от същата верига в центъра на града също разясни, че на този етап спечелени пари от лотарийни билети се изплащат. Тя обаче сподели опасенията си, че по този начин бизнесът им може да бъде ощетен.
„Изплащаме печалбите, но само ако са закупени от нашите търговски обекти. Ако имате печеливш билет, но сте си го взели от друго място, няма да ви го изплатим. Не знам обаче докога ще се плащат печалби. Чувам от колегите в София, че те се притесняват дали няма да излязат на загуба. Това е така, защото ако ние изплатим печалбите, а после от Националната лотария не ни възстановят парите, ще излезе, че сме ги дали от джоба си”, каза служителката в друга будка, в която се продават билетчета на късмета.
Попаднахме и на уточняващ надпис на една от касите в голям хипермаркет в града. Той е залепен точно над лотарийните билети и гласи: „Във връзка с приетите промени в Закона за хазарта ще се изплащат печалби САМО АКО СА ЗАКУПЕНИ ОТ НАС срещу предоставена касова бележка”.
Промените в Закона за хазарта вече промениха и начина, по който се изплащат печалбите. Преди депутатите да решат лотарията да бъде само държавна, клиентите можеха да осребрят печелившите си билети навсякъде, независимо откъде са закупени, но това вече не е така.