В Европа и у нас идва най-евтината Tesla Model 2

Tesla Model 2 излиза през 2023 година, за да се конкурира с VW ID.3

Най-евтиният модел на Tesla ще излезе на европейския пазар през 2023 година, съобщава британското издание Autocar, като допълва, че електромобилът ще получи името Model 2, а негов основен конкурент е Volkswagen ID.3.

Цената на най-достъпната Tesla ще бъде около 23 000 евро, като за нейното постигане ще помогне използването на нова батерия. Тя се разработва в момента от инженерите на американския производител, като нейното производство ще бъде два пъти по-евтино, а пробегът на електромобила ще се увеличи с 16%.

Новите батерии на Tesla ще се появят на пазара още през следващата година. Благодарение на тях бъдещият електромобил на компанията от Калифорния ще се окаже два пъти по-евтин от Model 3, който в момента е най-евтиното превозно средство на марката. В Германия неговата цена е 46 000 евро.

Експерти очакват, че пробегът на Model 2 ще варира между 400 и 560 км, колкото е и при актуалния Model 3. Не се изключва и появата на още по-бюджетен вариант с пробег до 250 км, който би се търсил на пазарите в Европа. Всички версии на новия електромобил ще се сглобяват в завода в Германия, който трябва да заработи в началото на 2022 година./automedia.investor.bg