В Кърналово Изтребител вкара 7 на петричкия Стрела

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от 11 кръг на БОГ Струма-1 отборът на Изтребител (Ново Делчево) изнесе истинска лекция по футбол на домакините от Стрела (Петрич). Срещата се игра в петричкото село Кърналово.

Изненадващо в 8-ма минута вратарят на гостите Николай Свисов хвърли топката напред, тя попадна у противников нападател, последва шут и резултатът бе открит за 1:0. Това послужи за отрезвяване на гостуващия тим и футболистите заиграха в свой стил. Стилиян Николов (най-добрият на терена) в 11-та минута изведе перфектно Мартин Стоев и той очи в очи срещу вратаря на домакините не сгреши за 1:1. В 15-та минута М. Стоев с далечен шут от 30 метра покачи на 1:2. Три минути преди края на срещата Мартин Стоев изведе Ст. Николов и той не сгреши за 1:3.

На полувремето се направи обстоен разбор от страна на старши треньора на Изтребител Атанас Попстоев, който даде напътствия за успешен завършек на срещата. Футболистите на гостите излязоха далеч по-мобилизирани, заиграха на по-високи обороти по всички линии на терена, надиграха домакините и головете заваляха един след друг. В стихията си бе Стилиян Николов, който навърза три попадения едно след друго и плюс отбелязания в първата част на срещата – реализира общо четири гола. Последното попадение бе дело на резервата Евгени Горов след асистенция на Петьо Костадинов при образцова контраатака на тима от Ново Делчево.