В леден ад Беласица надви Надежда на замръзналия стадион в Доброславци

В същински леден апокалипсис се превърна мача Надежда -Беласица, който се игра в село Доброславци, на 14 километра от столицата.

Минусови температури, сняг и лед – на този фон гостуващият тим от Петрич спечели победата с 1:0.

Теренът беше заснежен и изключително хлъзгав, а лошите атмосферни условия затрудняваха неимоверно както домакините от „Надежда“, така и „комитите“, които въпреки това демонстрираха воля за победа още с първия съдийски сигнал.

Голът падна още във втората минута на срещата. След много добра комбинация между Стивън Кирилов и Карачоров, последният подаде към Симеон Бояджиев, който не остави никакъв шанс на вратаря на домакините.

Лошата новина за петричани дойде в 5-ата минута, когато се наложи принудителна смяна на титулярния защитник Божидар Янков. По неофициална информация причината е здравословен проблем. На мястото на Янков в игра влезе Марин Георгиев.

През цялото останало време футболистите се бореха с пронизващия вятър и снегът, който заваля междувременно, докато термометърът показваше -10, -8 градуса.

Тежките условия на позволиха възпитаниците на Саша Симонович да запишат по-убедителна победа. Беласица имаше  няколко много добри атаки, които заради подхлъзвания на леда бързоногите Аспарух Смилков и Стивън Кирилов така и не успяха да реализират.

Жители на Доброславци коментираха тежките условия на терена с думите, че са виждали и по-екстремни ситуации, като например през 2001 г., когато селото е ударено от смерч и покриви на къщи са отнесени. Въпреки това привържениците и на единия, и на другия отбор заявиха, че какъвто и да е резултатът, най-важното е здравето на футболистите.

С тази победа отборът на Беласица се изкачва еднолично на първото място в Югозападната Трета лига след изиграване на всички мачове от есенния полусезон. Комитите имат 42 точки в актива си, а Марек Дупница е на второ място с 39 точки.

Беласица: З.Димитров, Ат. Карачоров /85-Ал.Смилков/, Н.Димитров, Б.Янков /5-М.Георгиев/, Асп.Шамкалов, С.Бояджиев, Ант. Костадинов /85 -П.Попов/, А.Ангелов / 65-Д.Стоев/, М.Таушанов, Асп.Смилков /65 -Ж.Димитров/, Ст.Кирилов.