В „Марек“ се настройват за победа срещу „Литекс“ на „Бончук“

В лагера на дупничани се надяват, че ще запишат 3 точки у дома.
  • Наказаният Христо Каймакански и контузеният Евгени Тунтев пропускат домакинството на ловчанлии

    „Марек“ отново няма да може да разчита на част от титулярите си за поредния двубой от Втора професионална лига. На своя стадион „Бончук“ дупничани приемат „Литекс“ в мач, който е задължителен за печелене.
    Заради натрупани пет жълти картона наказан за срещата е Христо Каймакански. Новият контузен в лагера на „Марек“ е Евгени Тунтев, който също ще пропусне двубоя.
    Централният бранител Тони Стоичков вече се възстанови от контузията си и започна да тренира, но в момента му липсва игрови ритъм и сигурно ще остане на пейката срещу ловчанлии. Същото е положението с офанзивния играч Димитър Атанасов, за когото ще се решава в последния момент дали да започне от първата минута. Неговият колега в атака Димитър Владимиров вече е напълно възстановен и със сигурност ще бъде титуляр в нападението на дупничани.
    „Предстои ни мач, който не трябва да губим. Показахме, че вървим по правилния път, което се видя в последните ни срещи. Този отбор се гради от няколко години. Миналата година създадохме наш стил на игра и искаме да го затвърдим. Добре задържаме топката в средата на терена, но ни трябва още повече енергия и острота в завършващата фаза. Разбира се, нужна ни е и повече увереност, за да имаме успеваемост пред вратата на съперника. Защото в Созопол играхме много и създадохме доста положения за гол, но нямахме успеваемост в атака и затова не успяхме да спечелим. Дано срещу „Литекс“ да оползотворим шансовете си за попадения“, каза пред „Вяра“ наставникът на „Марек“ Васил Павлов.
    След изиграването на девет мача във второто ниво на професионалния футбол „Марек“ се намира на 12-о място в класирането с 11 спечелени точки. Тимът от Ловеч пък е в зоната на изпадащите със само седем пункта до момента.
    Двубоят е на 17 септември (петък) от 17 часа на стадион „Бончук“.

  • Димитър ИКОНОМОВ